You are here

Duurzaamheidsdoelstellingen

Neste is toegelaten tot de Dow Jones Sustainability World Index. Het bedrijf staat al enkele jaren achter elkaar op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. CDP Forest heeft ons verkozen tot een van de bedrijven in de olie- en gasindustrie die het beste omgaan met de Forest Footprint: een hulpmiddel voor het meten van de impact van populaire consumptiegoederen op de vernietiging van natuurlijke bossen.

Kerngebieden

Neste heeft zes specifieke kerngebieden en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

 1. Schonere oplossingen
  Wij bieden ons continu groeiend klantenbestand toegevoegde waarde door schonere verkeersbrandstoffen en hernieuwbare toepassingen op vele terreinen.
   
 2. Veiligheid
  Wij creëren een sterke veiligheidscultuur. Zo werken onze mensen veilig en hebben onze activiteiten altijd een goed veiligheidsniveau.
   
 3. Onze mensen
  Wij faciliteren een optimale werkomgeving voor onze medewerkers. Dit levert toegevoegde waarde, geïnspireerd leiderschap en talentontwikkeling. Onze mensen waarderen ons als werkgever.
   
 4. Samenleving
  Door ethisch en winstgevend te werken, creëren wij op lange termijn zakelijk succes en waarde voor externe stakeholders.
   
 5. Klimaat en efficiënt gebruik van hulpbronnen
  We zijn wereldwijd leider op het gebied van het omwerken van afval- en restmateriaal tot hoogwaardige verkeersbrandstoffen en andere toepassingen.
   
 6. Duurzame toeleveringsketen
  We zetten een nieuwe standaard voor de duurzaamheid van de keten. Hiertoe nemen wij vrijwillige en proactieve maatregelen, die de groei van onze werkzaamheden ondersteunen.

Meer informatie over het omgaan met duurzaamheid (EN).