100% Hydrotreated Vegetable Oil (HVO)

Neste MY Renewable Diesel™ (HVO100) is een premium diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die geen nieuwe CO2e in de atmosfeer vrijgeven. Het is kleurloos, vrijwel geurloos en helder als water.

Lagere uitstoot met Neste MY Renewable Diesel

Zonder enige technische aanpassing dezelfde prestatie. Schakel nu om.

 

NEXBTL-technologie

Neste MY is gemaakt van afvalvetten, restvetten en plantaardige oliën. Deze zijn geclassificeerd als met waterstof behandelde plantaardige olie. HVO100: 100% Hydrotreated Vegetable Oil. In de jaren 90 ontdekte Neste’s eigen research-afdeling deze HVO-methode. Het was een compleet nieuwe manier voor de productie van hernieuwbare brandstoffen. Zó efficiënt dat duurzame diesel de kwaliteit van fossiele diesel overtrof. Dankzij de gepatenteerde NEXBTL-technologie kan nu elk denkbare organische biomassa als grondstof dienen.

Constant hoge kwaliteit

De productie van HVO100 is een proces van voortdurende purificatie. De grondstof wordt gezuiverd en bij hoge temperatuur met waterstof behandeld. De duurzame diesel krijgt hierbij dezelfde chemische samenstelling als fossiele diesel. Ongeacht de gekozen grondstoffen zijn de samenstelling en kwaliteit van Neste MY Renewable Diesel altijd gelijk. Let op: HVO100 is een duurzame diesel, maar géén biodiesel. Biodiesel of FAME (Fatty Acid Methyl Ester) verschilt namelijk qua chemische samenstelling van zowel duurzame diesel als fossiele diesel. De kwaliteit is minder hoog en minder constant dan die van HVO100.

Wat is hernieuwbare diesel?

Met Neste’s hernieuwbare diesel vermindert u de CO2e-uitstoot tot wel 90%. Eén simpele tankbeurt met een groot effect.

HVO vergeleken met fossiele diesel

Het kan soms best verwarrend zijn. Waarin verschilt Neste MY Renewable Diesel nu met traditionele fossiele diesel?

Ontdek de voordelen van Neste MY Renewable Diesel

Neste MY kent geen mengbeperkingen. U kunt het puur gebruiken of in combinatie met fossiele diesel of een conventionele biodiesel.

Verbeterde luchtkwaliteit

Zuiver, schoon en van de hoogste kwaliteit. Dit betekent minder aanslag en roetvorming, minder slijtage en meer efficiëntie.