Helene Goury, specialist renewable aviation

“Bij Neste zijn we allemaal leider”

Neste career story

 

“In mijn functie bij Neste ontwikkel ik duurzame diensten en proposities voor de luchtvaart, van concept tot eindproduct. Naast het creëren van diensten, uiteraard op basis van de strategie en de routekaart van het bedrijf, zorgt ons team onder andere voor verkoopondersteuning, bijvoorbeeld via documentatie voor sales. Ook werken we nauw samen met onze juridische, financiële, compliance-, duurzaamheids- en IT-teams. Mijn werkplek is in Hoofddorp, naast Schiphol, waar ons commerciële kantoor gevestigd is.

Ik kwam al vroeg in mijn carrière in contact met duurzaamheid in de  luchtvaartsector. Na mijn studie in Frankrijk en na een aantal stages in verschillende delen van de wereld, hielp ik bij de lancering van 's werelds eerste programma voor duurzame vliegtuigbrandstof [Sustainable aviation fuel, of SAF, red.] voor de luchtvrachtsector. In deze periode heb ik ook mijn proefschrift afgerond over duurzame oplossingen om de luchtvaartsector koolstofvrij te maken. Kort daarna, in juni 2021, ben ik bij Neste aan de slag gegaan.

Dankzij de continue investeringen in hernieuwbare energiebronnen en circulaire producten staat Neste er heel goed voor. Neste verbindt betrokken mensen, die alle hetzelfde doel hebben: het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen. Het is een inspirerend verhaal. Neste produceert al sinds 2007 hernieuwbare diesel. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof, alsook van hernieuwbare oplossingen voor de polymeren- en chemische industrie.

Niet alleen de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf zijn belangrijk voor mij. Ook heel belangrijk is hoe Neste te werk gaat om deze doelstellingen te bereiken. Bij Neste krijgen we allemaal de kans om impact te maken en veranderingen voor te stellen. De transformatie van dit bedrijf is iets dat we samen doen. Op persoonlijk vlak stimuleert Neste alle werknemers om hun vaardigheden te ontwikkelen. Bij Neste zijn we allemaal leiders. Vanaf het begin van mijn rekruteringsproces merkte ik ook het diepe respect en de groeimogelijkheden die Neste geeft aan werknemers in locaties over de hele wereld.

Om al deze redenen ben ik ervan overtuigd dat Neste een unieke werkgever is. Het bedrijf zorgt voor zijn werknemers en heeft een ambitieus doel van het creëren van een duurzamere toekomst. Neste creëert een geweldige werkplek met flexibiliteit, cross-culturele teams en een positieve mindset van zowel collega's als leiderschapsteams.

Het belangrijkste woord van dag tot dag voor mij bij Neste is veiligheid. Veiligheid is het fundament van dit bedrijf. Veiligheid is diep verankerd in alles wat we doen. Ook het aantal vaardigheden en de expertise binnen het bedrijf is indrukwekkend. En wat ik echt ook super vind is dat mensen steeds bereid zijn kennis te delen."

 

Vacatures

Neste career story