You are here

Onderzoek creëert waarde voor de klanten

Neste wil haar klanten graag extra waarde bieden en de voorkeurspartner zijn als het gaat om schonere verkeersbrandstof. Al tientallen jaren staan we bekend als dé aanbieder van innovatieve brandstofoplossingen, van zwavelvrije benzine tot hernieuwbare diesel, geraffineerd uit afval en restmateriaal. Onze research concentreert zich nu met name op grondstofflexibiliteit en de uitbreiding van het Neste Renewable Products aanbod.

Al een aantal jaren zijn onze meeste R&D-inspanningen gericht op het onderzoeken en testen van de hernieuwbare grondstoffen van de toekomst. We willen de flexibiliteit in grondstofverwerving verbeteren met name door afval en restmateriaal uit non-food bronnen te gebruiken. We kiezen de grondstoffen die we willen onderzoeken op basis van geschiktheid, prijs en beschikbaarheid. Bovendien moeten de grondstoffen duurzaam zijn.

Wij geloven dat in de toekomst algen en houtbiomassa belangrijke grondstoffen worden, ook bij de productie van Neste MY Renewable Diesel™.

Lars Peter Lindfors
"Wij zijn van mening dat in de toekomst, algen en hout biomassa zullen aanzienlijke grondstof worden ook in de productie van onze hernieuwbare produkten."
Lars Peter Lindfors, Senior Vice President, Technology