NEXBTL technologie

NEXBTL technologie is onze eigen innovatie

We zijn er trots op te kunnen melden dat Renewable Products, de nieuwste business unit van ons bedrijf, is gebaseerd op de gepatenteerde NEXBTL-technologie, een resultaat van onze R&D-inspanningen.

"Dankzij de NEXBTL-technologie kunnen verschillende plantaardige oliën en dierlijk afvalvetten gebruikt worden als grondstof."

 

De NEXBTL-technologie stelt ons in staat hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten van topkwaliteit te maken uit vrijwel alle soorten plantaardige olie en dierlijk afvalvet. Voornamelijk dankzij onze technologie zijn we wereldwijd de toonaangevende producent geworden van hernieuwbare diesel met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen ton.

NEXBTL-technologie is gebaseerd op de hydrogene behandeling van plantaardige oliën en dierlijk afvalvetten

De hernieuwbare diesel die wij raffineren is met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO). De conventionele biodiesel (FAME) werd geproduceerd met behulp van verestering. De kwaliteit van de door ons geproduceerde Neste Renewable Diesel is superieur in vergelijking met de traditionele biodiesels en in tegenstelling tot biodiesel blijft onze kwaliteit gelijk,  onafhankelijk van de gebruikte grondstof. Als een bijproduct kan NEXTBTL-technologie worden ingezet voor het produceren van bijvoorbeeld hernieuwbare benzine en biopropaan.

Neste Renewable Diesel kan als zodanig worden gebruikt om fossiele diesel te vervangen omdat hun chemische samenstellingen vergelijkbaar zijn. Het kan ook zonder enig voorbehoud vermengd worden met fossiele diesel of zelfs in een concentratie van 100% worden gebruikt.

Vanwege de chemische consistentie kan het ook fossiele grondstoffen vervangen in andere toepassingen dan verkeersbrandstof. Neste Renewable Diesel is getest en gebruikt in vliegtuigen, als een mengcomponent voor luchtvaartbrandstof, in turbines, generators, schepen, jachten en machines in de bouw en de mijnbouw. Ook kan het in de chemische industrie worden ingezet als bijvoorbeeld grondstof voor hernieuwbare kunststof of als een hernieuwbaar oplosmiddel in verf.