You are here

Tijd om sneller en gedurfder te handelen

We worden gedreven door een sterke wil om een gezondere planeet voor onze kinderen te creëren. Ook willen we een wereldwijde leider worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen.

Onze strategie is ontworpen om Neste sneller en gedurfder te maken om zo onze duurzaamheidsambities te realiseren en tegelijkertijd de winstgevendheid te laten groeien.

Grote ambities: wereldleider van hernieuwbare en circulaire oplossingen

 • De uitstoot van broeikasgassen van onze klanten ieder jaar ten minste terugbrengen tot een equivalent van 20 miljoen ton CO2 in 2030
 • Onze CO2-voetafdruk voor productie verlagen, verder dan de EU-klimaat- en energiedoelstellingen
 • Onze markten verbreden naar luchtvaart en polymeren
 • Een leverancier worden van oplossingen voor chemische recycling
 • Ons unieke wereldwijde platform voor afval- en restmateriaal uitbreiden
 • De leidende positie op het gebied van productiecapaciteit van hernieuwbare producten voortzetten met een marktaandeel van ten minste 40%
 • Beter presteren dan concurrenten op het gebied van waardecreatie

Om onze grote ambities te realiseren, moeten we sneller en gedurfder opereren

Onze groei in duurzame producten verloopt in drie fasen:

 1. De eerste fase, hernieuwbaar wegtransport, is al goed ontwikkeld. Het is een sterke business die we koesteren en zullen uitbreiden. De vraag naar hernieuwbare diesel voor gebruik op de weg zal naar verwachting verviervoudigen naar ongeveer 20 miljoen ton in 2030.
   
 2. De tweede fase, hernieuwbare oplossingen voor de luchtvaart, staat op het punt van start te gaan. Ons doel is om de markt voor hernieuwbare vliegtuigbrandstoffen te ontwikkelen en een sterke positie op te bouwen in het koolstofvrij maken van de luchtvaart. Neste streeft ernaar om in 2019 de eerste commerciële hernieuwbare vliegtuigbrandstof gemaakt van afval en residuen te leveren.
   
 3. De derde fase, hernieuwbare polymeren en chemicaliën, stelt ons in staat om het volledige potentieel van ons hernieuwbare platform te realiseren. Als een first mover, kunnen we de markt samen met consumentenmerken vormen en leiden. We richten onze technologieontwikkeling verder ook op oplossingen voor de chemische recycling van afvalplastic.

Tevens hebben we een programma opgesteld waardoor onze operatie excelleert en ons concurrentievermogen zowel op het gebied van hernieuwbare oplossingen als de olie-business gegarandeerd blijft.

Met onze samenwerkingspartners zullen we de focus op innovatie blijven vergroten gericht op de ontwikkeling van schaalbare en duurzame grondstoffen en op vereiste technologieën die nodig zijn om onze doelstelling te realiseren om een wereldleider te zijn op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen.