You are here

Hernieuwbare producten

Om onze klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verlagen, hebben we Neste Renewable Diesel ontwikkeld.  Het gebruik van Neste Renewable Diesel, gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen, kan resulteren in een 40-90% lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met fossiele diesel.

Onze NEXBTL-technologie stelt ons in staat hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten van topkwaliteit te maken uit vrijwel alle soorten plantaardige olie en dierlijk afvalvet. We zijn wereldwijd de toonaangevende producent geworden van hernieuwbare diesel met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen ton. We zijn ook 's werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen van afval en restmateriaal. Dankzij onze voortdurende inspanningen kunnen er tegenwoordig meer dan 10 verschillende grondstoffen worden gebruikt voor de productie van Neste's hernieuwbare producten.

De hernieuwbare diesel die wij raffineren is geclassificeerd als met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO). De conventionele biodiesel (FAME) wordt geproduceerd met behulp van verestering. De kwaliteit van de Neste Renewable Diesel is superieur in vergelijking tot de traditionele biodiesels en in tegenstelling tot biodiesel blijft de kwaliteit hoog zelfs wanneer de grondstoffen wijzigen.

Van hernieuwbare diesel tot hernieuwbare kunststof

Neste Renewable Diesel biedt ons interessante mogelijkheden, ook buiten het segment van brandstoffen voor het verkeer. Neste Renewable Diesel kan fossiele grondstoffen vervangen in toepassingen van de chemische industrie, zoals de productie van hernieuwbare oplosmiddelen en hernieuwbare kunststoffen.

Het gebruik van hernieuwbare oplosmiddelen in de productie van producten zoals verven, lijmen, reinigingsmiddelen en cosmetica is milieuvriendelijker dan het gebruik van traditionele oplosmiddelen.

Meer dan de helft van de gebruikte hernieuwbare grondstoffen bestaat uit afval en restmateriaal

In de afgelopen jaren hebben we het aandeel van afval en restmateriaal in ons totaal gebruik van hernieuwbare grondstoffen aanzienlijk verhoogd.

Op dit moment bestaat bijna 75% van de door ons gebruikte grondstoffen uit afval en restmaterialen, zoals afval van dierlijke vetten of palmvetzuurdestillaat (PFAD).

Ons doel is om in 2017 onze hernieuwbare diesel volledig te kunnen produceren uit afval en restmateriaal. Neste's inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn erkend in diverse duurzaamheidsindexen en Neste staat al een aantal opeenvolgende jaren in de lijst van de honderd meest duurzame bedrijven ter wereld, de Global 100.

Momenteel produceren we Neste Renewable Diesel in Porvoo, Finland, in Rotterdam, Nederland en in Singapore. De productie is gebaseerd op de eigen NEXBTL-technologie en het grootste deel van de investeringen voor R&D is gericht op de ontwikkeling van NEXBTL-technologie en het vinden van nieuwe hernieuwbare grondstoffen.