Renewable Propane

Renewable propane - Een schone brandstof die nog schoner wordt gemaakt

Neste produceert duurzame hernieuwbare propaan in een nieuwe productiefaciliteit die is gebouwd in de Rotterdamse raffinaderij in Nederland. De eenheid zuivert en scheidt hernieuwbaar propaan van de zijstroomgassen die door de raffinaderij worden geproduceerd.

De nieuwe fabriek van Neste heeft een productiecapaciteit van 40.000 ton per jaar, SHV Energy wordt de exclusieve distributeur en neemt de komende vier jaar de volledige productie van 160.000 ton over. SHV Energy zal het product als BioLPG op de markt brengen en verkopen aan zijn klanten in heel Europa.

Hernieuwbare propaan wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen zoals afval en residuen en duurzaam geproduceerde plantaardige oliën.

Hernieuwbare propaan is een schoner alternatief voor conventionele propaan en kan niet alleen als industrieel gas worden gebruikt, maar ook in veel verschillende toepassingen, zoals koken en verwarmen. Het kan ook worden gebruikt als inloopbrandstof in LPG-auto's, wat in sommige Europese landen al gebruikelijk is.

In gebruik is hernieuwbaar propaan identiek aan conventioneel propaan. Het kan daarom gemakkelijk worden gemengd met conventioneel propaan en worden gebruikt door alle bestaande apparaten, die geschikt zijn voor gebruik met propaan.