Veiligheid

Het verbeteren van de veiligheid en operationele uitmuntendheid stelt ons in staat om onze strategische doelstellingen te bereiken. Veiligheid is voor ons van groot belang en een van de hoekstenen van ons dagelijks werk.

Veiligheid betekent voor ons uitmuntendheid in risicobeheer. Het gaat om het bestaan en de effectiviteit van alle veiligheidsbarrières die helpen om risico's te beperken en incidenten te voorkomen. We zijn vastbesloten om mensen en het milieu te beschermen, net als onze activiteiten, activa, informatie en merknaam tegen elke vorm van schade. Wij geloven dat dit kan worden bereikt als iedereen zich echt inzet voor het verbeteren van de veiligheid. Wij begrijpen de risico's van onze activiteiten en hebben uitstekende manieren ontwikkeld om risico's te evalueren en te beheren.

We willen leren van onze ervaringen en voortdurend onze mogelijkheden om veiligheidsrisico's te begrijpen en te beheren,  verbeteren. Door samenwerking behalen we ons doel van 'No harm. Together’.

No harm. Together

Het Operation Excellence Management System van Neste is een uitgebreid en geïntegreerd systeem voor het beheer van procesveiligheid, persoonlijke gezondheid & veiligheid, milieu, kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie. Ons doel is om tot de beste ter wereld te behoren als het gaat om veiligheid. Het Operations Excellence Management System bestaat uit OEMS-beleid en 15 principes. Onze Operations Excellence wordt uitgevoerd en continu verbeterd volgens ons Operations Excellence Governance model.

Operations Excellence Governance model

We volgen en evalueren onze veiligheidsprestaties met verschillende veiligheidsindicatoren. Belangrijkste prestatie-indicatoren zijn ‘PSER’ (Process Safety Events Rate), ‘TRIF’ (Total Recordable Injury Frequency) en ‘Safe Days’. De unieke ‘Safe Days’ indicator is in 2015 ontwikkeld om concreet een veilige dag aan te geven - een dag zonder verwondingen, veiligheidsgebeurtenissen in het proces, milieu-incidenten, brandincidenten, chemische lekken, verkeersongevallen of veiligheidsincidenten op zee. Onze veiligheidsrapportage heeft betrekking op raffinaderijen, terminals, kantoren en retail bedrijven die volledig of grotendeels eigendom zijn van Neste. De veiligheidsrapportages hebben niet alleen betrekking op onze medewerkers, maar ook op onze service dienstverleners, aannemers en logistieke partners.

Lees meer over onze veiligheidsprestaties (EN)