Sluiskil en Neste Demeter B.V.

Neste Sluiskil

Neste’s vestiging in Sluiskil, Nederland, wordt gebruikt voor de opslag en voorbehandeling van hernieuwbare grondstoffen voor de hernieuwbare-dieselraffinaderijen van het bedrijf.  De fabriek in Sluiskil biedt de mogelijkheid om het assortiment grondstoffen verder uit te breiden.

Veel van de nieuwe grondstoffen zijn afval- en reststromen die lastig te verwerken zijn. Bovendien vereisen deze een uitstekende voorbehandeling voordat er hernieuwbare diesel of vliegtuigbrandstof van gemaakt kan worden. De voorbehandelingscapaciteit en opslagtanks in Sluiskil dragen ook bij aan de toekomstige groei van Neste.

Neste Demeter B.V.

Neste bezit 51% van de aandelen van Neste Demeter B.V., een handelaar van dierlijke vetten en proteïnen. Neste Demeter B.V. is gevestigd in Nederland en levert grondstoffen aan de Neste-raffinaderijen waar hernieuwbare producten worden gemaakt.

De strategie van Neste is het ontwikkelen van een wereldwijd platform voor afval- en restgrondstoffen om de beschikbaarheid van grondstoffen en het concurrentievermogen te waarborgen. Neste Demeter B.V. speelt hierbij een belangrijke rol.