NEXBTL-technologie

Dankzij onze NEXBTL-technologie, ontwikkeld in eigen laboratoria, produceren wij hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten van topkwaliteit. Dit gebeurt op basis van vrijwel alle soorten plantaardige oliën en dierlijk afvalvetten. Het maakt ons wereldwijd tot toonaangevend producent van hernieuwbare diesel met een productie van 3,5 miljoen kubieke meter per jaar. Het doel is om in 2022 tot 5,1 miljoen kubieke meter te bereiken.

Neste MY Renewable Diesel™ is met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO). De productkwaliteit is altijd constant, onafhankelijk van de gebruikte grondstof. De kwaliteit is hoger en stabieler dan die van traditionele biodiesels (FAME), geproduceerd met behulp van verestering. Met de NEXTBTL-technologie kunnen we ook hernieuwbare benzine en biopropaan van hoge kwaliteit produceren.

Neste Renewable Diesel is qua chemische samenstellingen vergelijkbaar met fossiele diesel. Deze laatste is dan ook altijd direct vervangbaar. En direct te vermengen of 100% geconcentreerd te gebruiken.

Neste Renewable Diesel vervangt fossiele grondstoffen ook in andere toepassingen dan verkeersbrandstof. Onze diesel is getest en gebruikt in vliegtuigen: als een mengcomponent voor luchtvaartbrandstof. Ze is getest in turbines, generators, schepen, jachten en machines in de bouw en de mijnbouw. In de chemische industrie is ze inzetbaar als bijvoorbeeld grondstof voor hernieuwbare kunststof, of als een hernieuwbaar oplosmiddel in verf.