You are here

Algemeen

Nederland heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. Samen met de energiesector en de industrie is het verkeer een van de top-drie intensieve broeikasgas-uitstotende sectoren in Nederland. Een directe en forse vermindering van de uitstoot door dieselvoertuigen kan al een groot verschil maken! Duurzaam dieselen kan zelfs leiden tot wel 90% CO2e-reductie per voertuig in vergelijking met fossiele diesel.* Ook kunt u zich hiermee onderscheiden van de concurrentie, bijvoorbeeld wanneer duurzaamheid een belangrijk criterium bij aanbestedingen is. En het is vandaag al mogelijk. Gewoon Neste MY Renewable Diesel™ tanken en rijden!

 

De voordelen van Neste MY Renewable Diesel

Emissions

Direct duurzame impact

Neste MY levert tot 90% CO2e-reductie* in vergelijking met fossiele diesel. De hernieuwbare diesel kan bovendien de lokale emissie-niveaus van schadelijke stoffen, fijnstof (PM10) en stikstofoxiden (NOx) verlagen.

cloud icon

Stap over in een handomdraai

Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren, U kunt Neste MY mengen met gewone diesel in elke verhouding die u wilt, zonder aanpassingen aan uw wagens of infrastructuur. Tanken en rijden!

car icon

Maak het verschil

Door vanaf nu fossielvrij** te rijden onderscheidt u zich van concurrenten en maakt u zo meer kans op nieuwe opdrachten. Steeds vaker is duurzaamheid een belangrijke factor bij aanbestedingen.

cloud icon

Overal verkrijgbaar

Neste MY Renewable Diesel is door heel Nederland verkrijgbaar. Hier vindt u alle distributeurs en een kaart met alle tankstations.

Neste Engineering Solutions - Improving Existing

Geen extra investeringen of onderhoud

Neste MY Renewable Diesel is direct te mengen met gewone, fossiele diesel en geschikt voor alle dieselmotoren. Geen extra investeringen zijn nodig voor aanpassingen aan wagenpark of infrastructuur. De hernieuwbare diesel geeft een zuivere verbranding.

Checkbox

Goedgekeurd door belangrijke fabrikanten

Neste MY Renewable Diesel is goedgekeurd door de belangrijke fabrikanten van zware voertuigen, zoals Scania, Mercedes-Benz en Volvo.

* De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de EU-richtlijn inzake hernieuwbare energie (2009/28 /EC).

** Koolstofemissies door het gebruik van hernieuwbare diesel zijn nihil, aangezien de hoeveelheid biobased kooldioxide die vrijkomt bij de verbranding gelijk is aan de hoeveelheid die de hernieuwbare grondstof eerder heeft opgenomen.

Rij vandaag al duurzaam en fossielvrij

Lees de whitepaper en ontdek de voordelen van duurzaam dieselen dankzij Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Klik hier en lees hoe Neste omgaat met persoonlijke gegevens.

Whitepaper-omslag van rijdende witte bedrijfswagen

Leer meer over Neste MY

Leer meer over hernieuwbare diesel en de duurzame voordelen

Leer waarom transportbedrijf Dailycool kiest voor Neste MY

Lees hoe u overstapt op fossielvrij. Download whitepaper