Optimistische collega Charissa Zwik

“Ik ga zeker elke dag met plezier naar mijn werk”

Neste career story

 

“Ik sta volledig achter het doel van Neste, namelijk: Alles wat we doen bij Neste dient één doel, en dat is het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen. Het voelt heel goed om deel uit te maken van die reis. Samen kunnen we zorgen voor minder vervuiling en betere klimaatomstandigheden.

Mijn taak is tweeledig. Bij Neste Terminal, waar Neste de grondstoffen opslaat die later in de raffinaderijen worden gebruikt, ben ik samen met drie collega's het eerste aanspreekpunt. Als er bijvoorbeeld een vrachtwagen aankomt, controleren we de documentatie van de chauffeur en nemen we de veiligheidsprocedures door. We wegen en analyseren het product en wijzen de chauffeur vervolgens waar die op het terrein naartoe moet. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de faciliteiten. Ik zorg ervoor dat de kantoorruimtes worden schoongemaakt, dat alles wat nodig is voor het bedrijf op voorraad is. Kortom, ik ben de duizendpoot in de terminal.

Ik hou van de sfeer op onze locatie en ga zeker elke dag met plezier naar mijn werk. Wat ik het leukste vind, is dat elke vraag toegestaan is. We krijgen hulp van onze collega's als we die nodig hebben en iedereen is een belangrijk onderdeel van ons team. Elke dag vragen we elkaar hoe het gaat en we tonen echt interesse in elkaars leven. Wanneer iemand een moeilijke periode doormaakt, schieten we te hulp. We zijn één team. Dit gevoel van saamhorigheid houdt me scherp in mijn werk.

Neste geeft werknemers de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en te groeien als persoon. Dat geldt ook voor mij. Ik denk dat ik mezelf kan ontwikkelen en dat ik bij Neste kan groeien. Voor mij is het nemen van extra verantwoordelijkheden - namelijk ervoor zorgen dat het team goed werk levert bij het onderhouden van de faciliteiten - echt de moeite waard geweest. Meer verantwoordelijkheid nemen betekent dat je meer uitgedaagd wordt. Ik heb ontdekt dat ik dat leuk vind. Dus ik ben ook echt gemotiveerd om door te gaan: Ik wil naar anderen luisteren, samenwerken en blijven groeien in mijn werk.

Niemand kan de uitdaging om een duurzame toekomst te creëren alleen aan. Maar samen staan we sterk! Samen bereiken we een betere toekomst voor ons allemaal. Neste begrijpt dit heel goed. Neste draagt ook zorg voor de gezondheid en veiligheid van haar werknemers. Bij Neste worden mensen in elke ontmoeting als mensen behandeld. Als je bijvoorbeeld ziek wordt, vragen ze je eerst hoe het met je gaat in plaats van zich te richten op de datum van terugkeer. Hierdoor voel je je gewaardeerd als persoon.”

 

Vacatures

Neste career story