R&D

Neste wil klanten graag extra waarde bieden en de voorkeurspartner zijn als het gaat om schonere verkeersbrandstof. Met onze R&D-activiteiten streven we naar een verdere verbetering van ons vermogen als fabrikant van brandstof en zoeken we ook op het terrein van andere oplossingen naar flexibiliteit, groei en duurzaamheid.

In ons motorlaboratorium onderzoeken en testen we de kwaliteit van onze producten zodat deze zowel betrouwbaar als optimaal functioneren, en daarmee voertuigmotoren beschermen tegen slijtage en vuilophoping. 

Al tientallen jaren staan we bekend als de aanbieder van innovatieve brandstofoplossingen, van zwavelvrije benzine tot hernieuwbare diesel, geraffineerd uit afval en restmateriaal. Onze research concentreert zich nu met name op grondstofflexibiliteit en de uitbreiding van het hernieuwbare productaanbod.

Onze meeste R&D-inspanningen zijn gericht op het onderzoeken en testen van de hernieuwbare grondstoffen van de toekomst. We willen de flexibiliteit in grondstofverwerving verbeteren met name door afval en restmateriaal uit non-food bronnen te gebruiken. We kiezen de grondstoffen die we willen onderzoeken op basis van geschiktheid, prijs en beschikbaarheid. Bovendien moeten de grondstoffen duurzaam zijn.

Onze sterke punten in onderzoek zijn:

  • uitstekende knowhow op het gebied van grondstoffen, processen en producten dankzij een jarenlange ervaring
  • nauwe samenwerking met topexperts op diverse terreinen 
  • succesvolle samenwerkingen met onderzoeksinstituten en -bedrijven