Circulaire economie

Turning fries into miles

Samen met McDonald's en HAVI hebben we een circulaire economie gecreëerd waarbinnen gebruikt frituurvet wordt gerycled tot brandstof voor vrachtwagens.
Plastics

Biobased? Recyclebaar? Biologisch afbreekbaar?

Nu duurzaamheid hoog op de agenda staat en de technologie zich snel ontwikkelt, verandert ook de wereld van plastics. In dit artikel vertelt wetenschapsjournaliste Sandrine Ceurstemont alles wat je moet weten over moderne plastic materialen en de soms verwarrende terminologie.
Luchtvaart

10 dingen die je moet weten over hernieuwbare vliegtuigbrandstof

Het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof komt ten goede van je bedrijf en het milieu. Maar hoe weet je of het echt duurzaam is? En waar begin je? In deze Q&A beantwoorden we al je vragen.
Duurzaamheid

Dapper en innovatief: Kai Larnimaa, de man van ideeën

Kai Larnimaa is niet een alledaagse revolutionair. De passie die deze milieudeskundige voor duurzaamheid heeft hielp hem bij het oplossen van enkele van de lastigste vraagstukken binnen het bedrijfsleven. Het leerde hem ook manieren om zowel de harten als de ratio van zijn omgeving voor zich te winnen.
Duurzaamheid

Een sprong in het diepe: hoe ‘design fiction’ onze toekomst vormgeeft

Nu er steeds meer prijzen komen voor innovatieve en duurzame organisaties, gebruiken steeds meer bedrijven sciencefiction en creatief denkvermogen als aanvulling op hun Research & Development teams.
Duurzaamheid

Wat maakt Scandinavische bedrijven zo duurzaam?

Volgens de recent uitgebrachte Global 100 lijst zijn ’s werelds duurzaamste bedrijven allemaal Scandinavisch. Is dit toeval, of is het iets fundamenteels? Wat hebben heidendom, Scandinavische thrillers en genderstereotypes daarmee te maken? Wij gingen op zoek naar de oorsprong van het Scandinavische succes in duurzaamheid.
Duurzaamheid

Een focus op duurzaamheid leidt tot meer innovatie

Duurzaamheid moet je bedrijf aan het hart gaan, dat weet je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je met duurzaam ondernemen je bedrijf ook innovatiever kunt maken? En dat het zorgt voor meer bedrijfsgroei? In deze column kijken we naar verschillende manieren waarop je kunt verduurzamen en zoeken we uit wat het uiteindelijk oplevert.
Duurzaamheid

De voordelen van gelijkheid op de werkvloer

Veel bedrijven werken aan hun persiteit in het kader van duurzaamheid. Maar hoe leidt dit tot betere bedrijfsresultaten? In deze terugkerende column kijken we naar verschillende manieren waarop je jouw bedrijf kunt verduurzamen en zoeken we uit wat het uiteindelijk oplevert.
Duurzaamheid

’The rising tide that lifts all boats': Hoe het streven naar duurzaam ondernemen onze manier van denken verandert

Milieujournalist Catherine Early vertelt het verhaal achter de gerenommeerde Global 100 lijst. Ze beschrijft hoe bedrijven over de hele wereld zich aansluiten bij de wereldwijde beweging naar een duurzame toekomst.
Luchtvaart

Het tijdperk van duurzaam vliegen is aangebroken

Katja Kleffman van Lufthansa legt Satu Dahl uit hoe de luchtvaartmaatschappij haar doelen haalt om de luchtvaart groener te maken.
Duurzaamheid

Zonder goed management is een duurzame strategie stuurloos

De focus is vaak gericht op strategisch leiderschap. Maar gedegen management is een voorwaarde voor duurzaamheid.
Luchtvaart

Dapper en innovatief: Meester in het overtuigen Henrik Erämetsä

Maak kennis met de man die ervoor zorgde dat de luchtvaart een metamorfose onderging: van science fiction naar realiteit. De Finse ingenieur Henrik Erämetsä deelt met journalist Ninni Sandelius hoe de wereld werd overgehaald om een ‘utopisch project’ te realiseren.
Luchtvaart

Op de agenda van morgen: De duurzame toekomst van de luchtvaart

Het verduurzamen van de luchtvaart is een gigantische taak. Er zijn oplossingen mogelijk, maar het vereist doorzettingsvermogen en ambitieuze doelen. De duurzame luchtvaartbrandstoffen die nodig zijn om de uitstoot te verminderen zijn nu al beschikbaar.