Duurzaamheid

Neste is opgenomen in de top 3 van ’s werelds meest duurzame bedrijven op de Global 100 lijst

Volgens de Global 100-index behoort Neste in de top drie van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Wat is het grotere verhaal achter deze erkenning? Hier zijn 5 feiten die je moet weten over deze ranking.
Duurzaamheid

Een focus op duurzaamheid leidt tot meer innovatie

Duurzaamheid moet je bedrijf aan het hart gaan, dat weet je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je met duurzaam ondernemen je bedrijf ook innovatiever kunt maken? En dat het zorgt voor meer bedrijfsgroei? In deze column kijken we naar verschillende manieren waarop je kunt verduurzamen en zoeken we uit wat het uiteindelijk oplevert.
Duurzaamheid

De voordelen van gelijkheid op de werkvloer

Veel bedrijven werken aan hun persiteit in het kader van duurzaamheid. Maar hoe leidt dit tot betere bedrijfsresultaten? In deze terugkerende column kijken we naar verschillende manieren waarop je jouw bedrijf kunt verduurzamen en zoeken we uit wat het uiteindelijk oplevert.
Duurzaamheid

’The rising tide that lifts all boats': Hoe het streven naar duurzaam ondernemen onze manier van denken verandert

Milieujournalist Catherine Early vertelt het verhaal achter de gerenommeerde Global 100 lijst. Ze beschrijft hoe bedrijven over de hele wereld zich aansluiten bij de wereldwijde beweging naar een duurzame toekomst.
Luchtvaart

Het tijdperk van duurzaam vliegen is aangebroken

Katja Kleffman van Lufthansa legt Satu Dahl uit hoe de luchtvaartmaatschappij haar doelen haalt om de luchtvaart groener te maken.
Duurzaamheid

Zonder goed management is een duurzame strategie stuurloos

De focus is vaak gericht op strategisch leiderschap. Maar gedegen management is een voorwaarde voor duurzaamheid.
Luchtvaart

Dapper en innovatief: Meester in het overtuigen Henrik Erämetsä

Maak kennis met de man die ervoor zorgde dat de luchtvaart een metamorfose onderging: van science fiction naar realiteit. De Finse ingenieur Henrik Erämetsä deelt met journalist Ninni Sandelius hoe de wereld werd overgehaald om een ‘utopisch project’ te realiseren.
Luchtvaart

Op de agenda van morgen: De duurzame toekomst van de luchtvaart

Het verduurzamen van de luchtvaart is een gigantische taak. Er zijn oplossingen mogelijk, maar het vereist doorzettingsvermogen en ambitieuze doelen. De duurzame luchtvaartbrandstoffen die nodig zijn om de uitstoot te verminderen zijn nu al beschikbaar.
Duurzaamheid

De regels van Nieuwe Duurzaamheid

Big data en transparantie zijn in opkomst. Dit zet duurzame bedrijfsvoering op z’n kop. Bedrijven doen er alles aan om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. ‘Nieuwe Duurzaamheid’ biedt hierin een fris perspectief.
Luchtvaart

De toekomst van de luchtvaart: de komende honderd jaar

De luchtvaart verandert nu technologie, economie en nieuwe globale ontwikkelingen samen komen op een spannende en uitdagende manier. Wat zal de toekomst brengen? Luchtvaartspecialist Satu Dahl blikt vooruit op de komende eeuw.
Duurzaamheid

Dapper en innovatief: Toby Heaps, man van transparantie

Toby Heaps is de oprichter en CEO van Corporate Knights, een toezichthoudende organisatie die ‘schoon kapitalisme’ promoot. Ieder jaar neemt hij het initiatief om een lijst op te stellen van de 100 meest duurzame organisaties ter wereld (The Global 100 World’s Most Sustainable Corporations).