You are here

Afvalverwerking

De afvalverwerkingssector is een belangrijke speler op het gebied van milieu en duurzaamheid. (Vracht)auto’s, afvalwagens en veegwagens nemen een groot deel van de totale CO2e-uitstoot voor hun rekening. Onder meer gemeenten maken om deze reden steeds minder gebruik van fossiele brandstoffen en stellen duurzaamheid als vereiste bij aanbestedingen. Tankt en rijdt u als afvalverwerkingsbedrijf vandaag al fossielvrij*, dan biedt dit u een belangrijk voordeel ten opzichte van concurrenten, en vergroot dit uw kans bij aanbestedingen.

Ontdek de voordelen van duurzaam dieselen met Neste MY Renewable diesel. Stap vandaag nog over op fossielvrij.

 

De voordelen van Neste MY voor afvalverwerking

Emissions

Direct duurzame impact

Neste MY levert tot wel 90% CO2e-reductie** in vergelijking met fossiele diesel. De hernieuwbare diesel kan bovendien de lokale emissie-niveaus van schadelijke stoffen, fijnstof (PM10) en stikstofoxiden (NOx) verlagen.

pistol

Stap over in een handomdraai

Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren, U kunt Neste MY mengen met gewone diesel in elke verhouding die u wilt, zonder aanpassingen aan uw wagens of infrastructuur. Tanken en rijden!

Truck

Maak het verschil en loop voor op de concurrentie

Door vanaf nu fossielvrij te rijden kunt u zich onderscheiden van concurrenten en maakt u meer kans op nieuwe opdrachten. Steeds vaker is duurzaamheid een belangrijke factor bij aanbestedingen.

Recycle

Circulair 

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van afval en andere hernieuwbare grondstoffen. Als afvalbedrijf streeft u toch ook naar circulair?

* Koolstofemissies door het gebruik van hernieuwbare diesel zijn nihil, aangezien de hoeveelheid biobased kooldioxide die vrijkomt bij de verbranding gelijk is aan de hoeveelheid die de hernieuwbare grondstof eerder heeft opgenomen.

** De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de EU-richtlijn inzake hernieuwbare energie (2009/28 /EC).

Win meer aanbestedingen! Weten hoe?

Lees de whitepaper en ontdek de voordelen van duurzaam dieselen in de afvalverwerkingssector dankzij Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Klik hier en lees hoe Neste omgaat met persoonlijke gegevens.

Whitepaper-omslag achterkant groene afvalwagen

Leer meer over Neste MY

Leer meer over hernieuwbare diesel en de duurzame voordelen

Leer waarom transportbedrijf Dailycool kiest voor Neste MY

Lees hoe u overstapt op fossielvrij. Download whitepaper