You are here

Wat is Neste MY Renewable Diesel?

Neste MY Renewable Diesel is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO100) die bedrijven helpt klimaatdoelen te bereiken door de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) per direct en ingrijpend te verminderen. In vergelijking met fossiele diesel levert Neste MY Renewable Diesel tot wel 90% CO2e-reductie.* Neste MY is een directe fossiele-dieselvervanger. Geschikt voor alle dieselmotoren; zonder aanpassing aan wagenpark of infrastructuur en dus zonder extra investering. Kies vandaag nog voor een duurzamer alternatief!

Neste MY Renewable Diesel is gebaseerd op de gepatenteerde NEXBTL-technologie die het mogelijk maakt hernieuwbare diesel van topkwaliteit te maken uit afvalvetten, restmateriaal en andere hernieuwbare grondstoffen.

De naam Neste MY geeft aan dat ieders individuele keuze ertoe doet en impact heeft. Het is MIJN keuze om te handelen voor een duurzame toekomst. Het is MIJN keuze om impact te maken. Het is MIJN keuze om dat vandaag te doen.

Meer weten over wat Neste MY Renewable Diesel voor uw organisatie kan betekenen en hoe makkelijk u overstapt? Lees het in onze speciale whitepapers.

De voordelen van Neste MY Renewable Diesel™

Icon Emissions

Krachtige prestaties. Snellere en zuiverdere verbranding.

Met een hoog cetaangetal van 70+ zorgt Neste MY Renewable Diesel voor een efficiënte en schone verbranding. Vergeleken met andere brandstoffen geeft dit een snellere start bij lage temperaturen en een meer betrouwbare, consistente prestatie van de motor.

icondrop 2

Vermindert de uitstoot van broeikasgassen

Tot wel 90% CO2e-reductie* in vergelijking met fossiele diesel.

Icon Fuel Pistol

Snel en makkelijk overstappen

Geschikt voor alle dieselmotoren, zonder extra investeringen in wagenpark of infrastructuur. Gewoon tanken en rijden!

Meer voordelen van Neste MY

Beter voor het milieu

Neste MY Renewable Diesel™ is gemaakt van afval, residu en andere hernieuwbare grondstoffen. De brandstof helpt u met het bereiken van uw klimaatdoelen door per direct de uitstoot van broeikasgassen fors te verminderen.

Lagere operationele kosten vergeleken met andere hernieuwbare alternatieven

Neste MY Renewable Diesel is een kwalitatief hoogwaardige brandstof. Het gebruik ervan kan leiden tot minder onderhoudsbeurten. Bovendien vereist de brandstof absoluut geen voertuigaanpassingen of speciale onderhoudsprocedures.

Geschikt voor elke dieselmotor

Neste MY Renewable Diesel is wat betreft de chemische samenstelling vergelijkbaar aan fossiele diesel, maar bevat niet de onzuiverheden zoals zwavel, zuurstof en aromatische verbindingen.

Uitstekende prestaties, ook onder extreme omstandigheden

Geschikt voor extreem koud weer, tot wel -22oC.

Uitstekende opslag-eigenschappen

Dankzij de zuiverheid van het product is Neste MY uiterst stabiel. De uitstekende opslag-eigenschappen geven de brandstof een zeer lange houdbaarheid.

 

Bereken hier uw CO₂e-besparing!

Bereken de uitstootvermindering van broeikasgassen door het tanken van Neste MY Renewable Diesel™ in plaats van fossiele diesel.
Het jaarlijkse dieselverbruik van uw wagenpark
1 000 liter
Fossiele diesel
3 tCO₂eq
Jaarlijkse uitstoot met fossiele diesel
 
vs
0,3 tCO₂eq
Jaarlijkse uitstoot* met Neste MY Renewable Diesel
 
 
2,7 tCO₂eq
Tot wel 90% CO2e-reductie
Mogelijke CO₂e-reducties zijn gedurende de levenscyclus en uitsluitend vergeleken met fossiele diesel. Om deze reducties te bereiken, moet Neste MY Renewable Diesel ongemengd worden gebruikt. *De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de herziene Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED2, 2018/2001/EU).
Ontvang het complete rapport

nestemy

Vind een tankstation bij u in de buurt en stap vandaag nog over op Neste MY Renewable Diesel.

Vind tankstations en officiële distributeurs

 

*De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de herziene Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED2, 2018/2001/EU)

 

Bekijk deze video en leer meer over Neste MY

Volg de druppel

Volg de druppel en ontdek hoe Neste MY Renewable Diesel de prestaties van uw wagenpark kan verbeteren.

Leer meer over Neste MY