Leergierige manager Marco Lodder

“Neste is een werkgever die kansen biedt”

Neste career story

 

“Neste ondersteunt een cultuur waarin werknemers betrokken en samenwerkingsgericht zijn. Bij Neste leven mensen echt de waarden van het bedrijf: we care, we have courage, en we cooperate. Deze houding resulteert onder andere in een goede balans tussen werk en privé.

Ik ben in 2010 bij Neste in Rotterdam begonnen en heb sindsdien vijf functies gehad. Ik ben aan de slag gegaan bij Neste toen de raffinaderij in Rotterdam nog in de bouwfase was. Ik schreef onder andere procedures voor inbedrijfstelling, opstarten en afsluiten. Daarna, toen de raffinaderij in bedrijf was, ben ik assistent-ploegleider geweest, procesoperator en operating engineer.

In mijn huidige functie als supervisor van de dagdienst operations ben ik verantwoordelijk voor een veilige en betrouwbare bedrijfsvoering van de raffinaderij in Rotterdam. Ik geef leiding aan een team dat zich bezighoudt met de dagelijkse werkzaamheden in de fabriek. Mijn dag begint altijd met een controle of er kwesties zijn die onmiddellijk moeten worden opgelost - om te voldoen aan regelgeving en normen. Daarnaast brengt het team elke dag weer prioriteiten aan in het werk dat gedaan moet worden. Vervolgens zorgen we ervoor dat het  werk op een veilige manier wordt uitgevoerd. Als teamleider leg ik de nadruk op de professionele groei van de mensen voor wie ik verantwoordelijk ben. Ik probeer het team zo vlot mogelijk te laten samenwerken door de verschillende belanghebbenden op één lijn te brengen, de besluitvorming te ondersteunen en de risico's in kaart te brengen. Risicobeperking is zeer belangrijk voor een veilige bedrijfsvoering en bedrijfscontinuïteit.

Neste is een werkgever die kansen biedt. Ook geeft Neste haar werknemers veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Deze cultuur past bij mij, omdat kansen grijpen leidt tot persoonlijke groei – en dat is iets dat me echt bezighoudt. Ik ben ervan overtuigd dat ik, om het maximale uit mijn potentieel te halen, mezelf moet uitdagen. Dat kan bij Neste. Je kan als het er tijd voor is overstappen naar een andere rol, je kan van anderen leren en je leiderschapsstijl ontwikkelen.

Neste is een snel groeiend bedrijf. Dus de kansen zullen blijven komen. De toekomst van Neste is spannend en vol potentieel. Voor mij persoonlijk is dit niet alleen een kwestie van hogerop komen in het organigram. Horizontaal bewegen kan net zo uitdagend zijn. Zolang ik maar kan blijven leren.”

 

Vacatures

Neste career story