Neste's strategie

Ons doel is om een wereldleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. We zetten onze groei en transformatie verder als 's werelds toonaangevende producent van duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel en zijn een voorloper als producent van duurzame grondstof oplossingen voor de polymeer- en chemische industrie. 

Om dit te bereiken, zetten we ons in voor het volgende:

  • Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door onze klanten met minstens 20 miljoen ton CO2-equivalent per jaar tegen 2030.
  • Het bereiken van koolstof-neutrale productie tegen 2035.
  • Het verminderen van de emissie-intensiteit van de gebruiksfase van verkochte producten tegen 2040 met 50% ten opzichte van de niveaus van 2020.

Onze strategie en vier kernthema’s bepalen onze focus:

  1. Uitbreiden hernieuwbare en circulaire oplossingen: We blijven bestaande en nieuwe klanten ondersteunen in wegvervoer, de luchtvaart en de polymeer- en chemische industrie met als doel een gezondere planeet voor onze kinderen te creëren. We zullen onze productiecapaciteit verder uitbreiden en proactief nieuwe duurzame oplossingen blijven ontwikkelen en testen. We gaan onze voorraad hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen versterken en uitbreiden.
  2. Creëren van nieuwe markten om langetermijngroei te stimuleren: We innoveren en commercialiseren nieuwe schaalbare hernieuwbare en circulaire oplossingen voor de volgende groeifasen. We boren nieuwe grondstofbronnen aan en openen nieuwe groeimogelijkheden voor Neste. We blijven sterk aanwezig in onze belangrijkste markten wereldwijd, terwijl we ook opportuniteiten creëren in nieuwe markten om onze klanten van dienst te zijn.
  3. Stimuleren duurzame differentiatie en waardecreatie: We blijven differentiatie stimuleren en ons vermogen ontwikkelen om geavanceerde grondstoffen aan te kopen en te verwerken. We zullen technologieën en oplossingen van de volgende generatie ontwikkelen volgens onze visie om samen de weg te wijzen naar een duurzame toekomst. We zullen ook onze klantgerichte activiteiten ontwikkelen om superieure waarde voor onze klanten te creëren.
  4. Versterken van onze basis: We zullen het concurrentievermogen op de lange termijn verder stimuleren door de schaalbaarheid van onze processen en de efficiëntie van onze activiteiten te verzekeren. We zullen onze inspanningen opvoeren om veiligheid te garanderen, en we zullen onze digitale capaciteiten stimuleren. We blijven hoge normen op het gebied van duurzaamheid waarborgen en streven naar onze duurzaamheidsvisie. Veiligheid blijft de kern van onze activiteiten - elke dag, overal.

Start your Journey to Zero!

Subscribe and get inspiration and insight for your Journey to Zero.

Neste is committed to comply with the applicable data protection legislation (including GDPR) in the processing of personal data. You can read how we handle your personal data here.