Neste's strategie

Bij Neste is het ons doel om waarde te leveren op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. We zetten onze groei en transformatie voort als 's werelds toonaangevende producent van duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel en een voorloper als producent van duurzamere grondstofoplossingen voor de polymeren- en chemische industrie. Wij zetten ons in voor:

  • Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door onze klanten met minstens 20 miljoen ton CO2-equivalent per jaar tegen 2030.
  • Het bereiken van een koolstofneutrale productie tegen 2035.
  • Het verminderen van de gebruiksfase-emissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% ten opzichte van het niveau van 2020.

Onze strategie "Taking charge of change" richt zich op groei en waardecreatie, en bouwt voort op onze mensen en unieke capaciteiten. In de kern zijn er drie thema's: winstgevende groei, alternatieven en kostenefficiëntie. 

Winstgevende groei

  • Uitbreiden van de wereldwijde grondstoffenbasis.  We blijven groeien en versterken onze positie in de waardeketen van afval en reststoffen, nieuwe plantaardige olie en vloeibaar plastic afval. 
  • Groei in aantrekkelijke markten.  Door onze aanwezigheid in geselecteerde markten te versterken, kunnen we onze klanten beter van dienst zijn en hen helpen succesvol te zijn. Dit zal het geval zijn voor iedere business en vooral voor Renewable Aviation, Renewable Polymers en Chemicals. 

Alternatieven

  • Vergroten van de opties.  Het vergroten van onze opties in grondstoffen, producten en markten stelt ons in staat om ons beter aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het zal ook onze end-to-end optimalisatie versterken - wat een bron van waarde en concurrentievoordeel is voor Neste. End-to-end optimalisatiemogelijkheden verwijzen naar onze capaciteit om de inzichten die we hebben in de dynamiek van de grondstoffenmarkt, marktregelgeving en klantvoorkeuren te benutten en te combineren.

Kostenefficiëntie

  • Focus op efficiëntieverbetering. We zullen de inspanningen om de concurrentiekracht te verbeteren en de efficiëntie te verhogen verder intensiveren. Dit omvat efficiëntie in vaste kosten en netto werkkapitaal, evenals organisatorische, digitale, end-to-end en projectontwikkeling. 

We blijven hoge normen garanderen op het gebied van duurzaamheid en streven naar onze duurzaamheidsvisie. Veiligheid blijft centraal staan in onze werkwijzen - elke dag, overal.

Neste strategy
 

Start your Journey to Zero!

Subscribe and get inspiration and insight for your Journey to Zero.

Neste is committed to comply with the applicable data protection legislation (including GDPR) in the processing of personal data. You can read how we handle your personal data here.