You are here

Strategie

Neste is een wereldleider op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Onze strategische groei in duurzame producten verloopt in drie stappen.

 

In drie stappen naar duurzaamheid

  1. De eerste stap, hernieuwbaar wegtransport, is al goed ontwikkeld. Het is een sterke business die we koesteren en uitbreiden. De vraag naar hernieuwbare diesel voor gebruik op de weg verviervoudigt naar verwachting tot zo’n 20 miljoen ton in 2030.
  2. De tweede stap, hernieuwbare oplossingen voor de luchtvaart, omvat de allereerste commerciële hernieuwbare vliegtuigbrandstof gemaakt van organische biomassa. Wij ontwikkelen deze markt, en bouwen zo een sterke positie op in het koolstofvrij-maken van de luchtvaart.
  3. De derde stap, hernieuwbare polymeren en chemicaliën, benut het volledige potentieel van onze productiefaciliteiten. Als first mover vormen en leiden wij de markt, samen met consumentenmerken. Ook richten wij onze technologieontwikkeling op de chemische recycling van afvalplastic.

Om onze duurzaamheidsambities te realiseren, opereren wij snel en gedurfd. Wij zullen:

  • De uitstoot van broeikasgassen van onze klanten ieder jaar terugbrengen tot ten minste een equivalent van 20 miljoen ton CO2 in 2030;
  • Onze CO2-voetafdruk voor productie verlagen, verder dan de EU-klimaat- en energiedoelstellingen;
  • Onze markten verbreden naar luchtvaart en polymeren;
  • Een leverancier zijn van oplossingen voor chemische recycling;
  • Ons unieke wereldwijde platform voor afval- en restmateriaal uitbreiden;
  • De leidende positie op het gebied van productiecapaciteit van hernieuwbare producten voortzetten met een marktaandeel van ten minste 40%;
  • Beter presteren dan concurrenten op het gebied van waardecreatie.