You are here

Onze activiteiten

Neste houdt zich bezig met het tegengaan van klimaatverandering en het bevorderen van de circulaire economie. We helpen de transportsector en steden, klanten in de luchtvaart en de polymeren- en chemische industrie, bij de verduurzaming van hun activiteiten. 

Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en hernieuwbare vliegtuigbrandstof uit afval- en reststromen. We introduceren hernieuwbare oplossingen ook aan de polymeren- en chemische industrie. Daarnaast zijn we een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten en zijn op zoek naar manieren om plastic afval toe te passen als grondstof voor de productie van nieuw plastic. In 2021 bedroeg de omzet van Neste 15,1 miljard euro.

Ons doel is om een wereldleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Wij ondersteunen onze klanten om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 20 miljoen ton per jaar te verminderen.

Renewable Aviation

Deze business unit biedt Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ dat in pure vorm en over de levenscyclus, broeikasgasemissies (GHG) tot 80% vermindert ten opzichte van het gebruik van fossiele vliegtuigbrandstof. Deze brandstof is een beschikbare oplossing om de directe GHG-emissies van vliegen te reduceren. Neste werkt nauw samen met partners in de gehele toeleveringsketen om de beschikbaarheid van SAF voor de luchtvaart wereldwijd te vergroten.

Lees verder

Renewable Polymers and Chemicals

Deze business unit ontwikkelt hernieuwbare en circulaire oplossingen voor de kunststoffen- en chemiesector samen met partners in onderzoek en de waardeketen. Neste RE Renewable and Recycled is een product dat nieuwe fossiele grondstoffen in de productie van polymeren en chemicalien vervangt.

Lees verder

Renewable Road Transportation

Deze business unit biedt Neste MY Renewable DieselTM aan en stelt klanten in staat om de uitstoot van broeikasgassen (GHG) tot 90% te verminderen ten opzichte van gebruik van fossiele diesel gedurende de levenscyclus.

Lees verder

Renewables Platform

Het Renewables Platform maakt het voor Neste mogelijk om de productiecapaciteit en het grondstoffenplatform verder uit te breiden. We gebruiken meer dan 10 verschillende hernieuwbare grondstoffen die wereldwijd worden ingekocht. Met de uitbreding van de prodcutie capaciteit van onze raffinaderij in Singapore, heeft Neste in 2023 een totale productiecapaciteit van 4,5 miljoen ton renewables producten.

Lees verder

Olieproducten

Deze business area biedt hoogwaardige olieproducten en aanverwante diensten aan voor het wegvervoer, de luchtvaart, de scheepvaart en voor de olie- en petrochemische industrie. Wij staan bekend om onze betrouwbaarheid en flexibiliteit met een uitgebreid aanbod, hoge leveringszekerheid en efficiënte bedrijfsvoering. We onderzoeken systematisch manieren om de duurzaamheid van onze activiteiten te vergroten en het aandeel van hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen als toekomstige grondstoffen voor fossiele raffinage te vergroten.

Lees verder

Marketing & Services

Deze business area biedt duurzame oplossingen voor de behoeften van consumenten en een grote verscheidenheid aan B2B-partners en -klanten. Met ons netwerk van bijna 1.000 tankstations bestrijken we vier landen in het Oostzeegebied: Finland, Estland, Letland en Litouwen. We gebruiken data, inzicht en digitalisering om groei, kwaliteit en efficiëntie te ondersteunen. Wij streven om een gevarieerd aanbod aan diensten te ontwikkelen als onderdeel van ons aanbod en om daar te zijn waar de klanten zich in de mobiliteitsomgeving bevinden.