Referenties

"Bij Budbee staan consument én duurzaamheid voorop."

Hinke Kuipers
Lead Operations Coordination Team Budbee

 

Hypermoderne logistieke dienst voor
e-commerce

 

In
2022
volledig klimaatneutraal

 

Meer dan
25 miljoen
afnemers

“Fossielvrije diesel was voor Budbee bij de start in Nederland direct een serieuze optie door de praktische toepassing en de schaalbaarheid.”

Een revolutie in de wereld van thuisbezorging, met een structurele focus op duurzaamheid. Dat is Budbee, een van oorsprong Zweeds technologiebedrijf dat een hypermoderne logistieke dienst heeft gecreëerd voor e-commerce. Budbee onderscheidt zich door keuzevrijheid voor de consument, die zelf kan bepalen hoe, waar en wanneer een pakketje wordt bezorgd. Maar ook door de focus op een duurzame toekomst; het bedrijf wil in 2022 volledig klimaatneutraal opereren. Onder meer met een combinatie van bakfietsen, (ander) elektrisch vervoer én de keuze voor Neste MY Renewable Diesel™ moet dat doel bereikt worden. Hinke Kuipers, Lead Operations Coordination Team: “Budbee werkt nu al voor meer dan 25 miljoen mensen in Denemarken, Finland, Zweden, Nederland en België. Consumenten kunnen via onze app elke bezorging nauwgezet volgen en tot het laatste moment aanpassen. Niet alleen gebruiken we slimme technologie om de meest consumentgerichte bezorgservice te bieden, tegelijkertijd willen we het klimaat ontzien en de markt voor pakketbezorging verduurzamen. We streven er dan ook naar om begin 2022 volledig fossielvrij te zijn. Om dit te bereiken, investeren we onder andere in de combinatie van bakfietsen, elektrisch vervoer en het gebruik van (andere) fossielvrije brandstoffen.”

budbee

Overwegingen Budbee

  1. Vooroplopen in duurzaamheid: De markt voor pakketbezorging willen we verduurzamen
  2. 90% CO2e-besparing: Past bij onze doelstellingen en ons imago
  3. Praktisch toepasbaar: Probleemloze overstap door gewoon Neste MY te tanken

“Voor het zwaar transport zal Neste MY ook in de toekomst de belangrijkste fossielvrije oplossing blijven.”

Hinke Kuipers, Lead Operations Coordination Team Budbee

Carl F

Oplossing

Wanneer kwam Neste MY Renewable Diesel bij jullie in beeld?

“In Zweden, waar het Budbee-avontuur begon, was er grote vraag vanuit de markt naar meer duurzame oplossingen, zoals fossielvrije brandstof. En wanneer je kiest voor fossielvrij, dan komt een bedrijf als Neste al snel in beeld. Ons hoofdkantoor had dus al wat voorwerk gedaan. Toen we september 2019 in Nederland startten, was fossielvrije diesel voor ons direct een serieuze optie, gelet op de praktische toepassingen en schaalbaarheid. We vinden het belangrijk dat brandstof van een eerlijke, hernieuwbare bron komt. Wat dat betreft is elektriciteit op dit moment nog niet toereikend voor onze doelstellingen met het oog op batterijbereik en laadinfrastructuur. Dit alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat we weloverwogen voor Neste MY Renewable Diesel hebben gekozen.”

Hoe verliep de overstap?

“Via onze distributeur Future Fuels verliep de overstap vrijwel vlekkeloos. Het huidige wagenpark van onze bezorgpartners reed al op (normale) diesel, dus al deze wagens konden probleemloos overstappen door simpelweg Neste MY te tanken. Dit konden ze doen bij een van de Tamoil tankstations. Het mooie aan Neste MY is dat het gewoon bovenop traditionele diesel kan worden getankt, dus de tanks hoefden niet eerst schoongemaakt te worden.”

Welke voordelen brengt de overstap voor jullie met zich mee?

“Allereerst is er natuurlijk de totale CO2e-besparing met een reductie van zo’n 90% ten opzichte van het gebruik van traditionele diesel. Dit past perfect bij onze duurzaamheidsdoelstellingen en het duurzame imago dat we uitdragen. Onze opdrachtgevers en partners zijn bijzonder positief over de vooruitstrevende gedachte achter dit initiatief. Dat is overigens niet geheel verrassend; we werken tenslotte alleen met partners en opdrachtgevers die onze duurzame visie delen en die hierin willen investeren en met ons mee willen groeien. Onze eindklant – de consument – ziet in de webshops waarmee wij werken én in de live tracking dat wij fossielvrije bezorgingen aanbieden. Dat levert veel positieve reacties op.”

Wat merken de chauffeurs van de overstap?

“De chauffeurs zijn tevreden omdat er qua prestaties geen merkbaar verschil is, terwijl de wagens totaal niet meer stinken naar diesel. Ook vinden de chauffeurs het leuk om aan klanten te kunnen vertellen dat ze fossielvrije brandstof gebruiken.”

Wat verwachten jullie van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid?

“Wat betreft fijnmazig transport gaan we steeds meer naar een combinatie van elektra en HVO; voor het zwaar transport zal Neste MY de belangrijkste fossielvrije oplossing blijven.

 

Ga vandaag al duurzaam op weg!

Ga vandaag al duurzaam op weg!

Klik hier en lees hoe Neste omgaat met persoonlijke gegevens.

Left column