Neste in top 3 meest duurzame bedrijven ter wereld

Neste is 's werelds grootste producent van fossielvrije diesel, Neste MY (HVO)

Neste is een van 's werelds grootste producenten van hernieuwbare diesel, geproduceerd uit afval en restproducten. Neste MY Renewable Diesel™ is geschikt voor álle dieselmotoren en direct te gebruiken. Puur of gemengd met gewone diesel, in elke gewenste verhouding. Opnieuw staat Neste op de 3e plaats van de Corporate Knights Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven.

Lees meer over Neste

Circulaire economie

Turning fries into miles

Samen met McDonald's en HAVI hebben we een circulaire economie gecreëerd waarbinnen gebruikt frituurvet wordt gerycled tot brandstof voor vrachtwagens.

Neste: duurzaam en gedurfd

Neste is al jaren een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Zo staan wij in de Dow Jones Sustainability World Index én in de top-3 Corporate Knights Global 100.

Neste Rotterdam

Neste’s raffinaderij in Rotterdam is de grootste hernieuwbare biobrandstoffabriek van Europa. Hier produceren wij Neste MY Renewable Diesel™ uit hernieuwbare grondstoffen, zoals afval en reststoffen.

Missie en visie

Neste daagt de olieraffinage-industrie uit tot duurzame groei. Wij bieden steeds schonere brandstofoplossingen en -toepassingen op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dagelijks creëren en maken wij verantwoorde keuzes.

Bereken uw CO2-reductie

Neste MY Renewable Diesel heeft tot 90% minder CO2-uitstoot en 33% minder fijnstof dan fossiele diesel. Dat helpt direct tegen het broeikaseffect.

Bereken uw winst voor het milieu met de CO2-calculator. U ziet direct het resultaat.

Start de calculator

Innovatie

Dankzij onze NEXBTL-technologie, ontwikkeld in eigen laboratoria, produceren wij hernieuwbare producten van de hoogste kwaliteit. De producten van morgen beginnen met de innovaties van vandaag.

Toekomst

Tijd is onze belangrijkste grondstof. Wij halen het beste uit die tijd én uit bestaande middelen en materialen. Wij geloven in een betere, schonere toekomst en werken hier hard aan.

Verbeter de wereld, begin bij Neste

Neste is 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel. Voortdurend ontwikkelen wij de meest geavanceerde brandstoffen. Bij Neste werken échte pioniers. Jij ook?

Neste houdt de gevolgen van het Coronavirus nauwlettend in de gaten

Als internationaal bedrijf houdt Neste de gevolgen van het Coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten. Wij handelen volgens onze waarden en geven om de veiligheid en het welzijn van elkaar en van de mensen om ons heen. Veiligheid staat centraal bij alles wat we doen.