Nieuwsgierige manager Sander Kerpel

“Dankzij het werken met verschillende collega’s heb ik een veelzijdige baan”

Neste career story

 

“Ik vind dat Neste moet en zal blijven bijdragen aan een meer duurzame energiemarkt. Moet, omdat de wereld een schoner milieu verdient. Zal, omdat alle initiatieven in ons bedrijf in dezelfde, duurzame richting wijzen. Ik voel dat mijn ambitie hier nauw bij aansluit: Ik sta volledig achter het duurzame pad dat Neste is ingeslagen. Ook al omdat deze ontwikkelingen mij voortdurend voor nieuwe interessante uitdagingen zullen stellen.

Samen met het team ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van Neste Terminal Rotterdam. Dit is een opslagterminal waar grondstoffen worden verzameld voor verder gebruik in de raffinaderijen van Neste. Grondstoffen, zoals afvalvetten, komen hier aan per schip of vrachtwagen. Ze worden vervolgens in de opslagtanks opgeslagen en later per schip vervoerd naar onze raffinaderijen, waar ze worden omgezet in duurzame brandstoffen. Samen met het onderhoudsteam zorgt het team voor zowel het dagelijkse als het lange termijn onderhoud van de terminal. Er is veel interactie met verschillende collega's, ook internationaal, en met mensen van buiten Neste. Dit - en het feit dat we te maken krijgen met complexe technische vraagstukken - maakt mijn baan erg veelzijdig.

Neste is een snelgroeiend bedrijf. Het lijkt erop dat we altijd op zoek zijn naar meer opslagcapaciteit voor grondstoffen. Bij Neste Terminal Rotterdam proberen we zo goed mogelijk in deze behoefte te voorzien. Daarvoor moet je buiten de kaders denken en verder gaan dan je eigen expertise, in multidisciplinaire teams. En dat is niet alleen uitdagend, maar ook echt lonend. Ik heb het gevoel dat ik me persoonlijk kan ontwikkelen.

Neste is een bedrijf dat een duidelijke visie heeft op wat een duurzame toekomst is en hoe we daar naartoe werken - door het produceren van duurzame brandstoffen en grondstoffen voor plastics en chemicaliën. Bovendien heeft Neste een gezonde, realistische visie - en dat is iets wat ik erg waardeer. Er zijn zoveel dromerige bedrijven die de wereld willen veranderen, maar wat is het lange termijnplan? Neste runt een levensvatbaar bedrijf en zorgt tegelijkertijd voor continue innovatie.

De aandacht voor duurzaamheid is niet alleen van strategische aard. Elke dag worden we allemaal aangemoedigd om in ons werk de meest duurzame oplossingen te vinden. We mogen nadenken over zonnepanelen, over alternatieve manieren om de tanks te verwarmen, enzovoort. Dit daagt voortdurend iedereen uit om na te denken. Bij Neste weet je nooit wat morgen brengt.”

 

Vacatures

Neste career story