Teamspeler Edwin Bruinsma

“Bij Neste vinden we het belangrijk om niet alleen succesvol te zijn, maar om samen succesvol te zijn”

Neste career story

 

“De klimaatverandering gaat snel. Het is nú tijd om te handelen. Onze raffinaderij in Rotterdam produceert hernieuwbare brandstoffen. Ik ben hier tijdens de bouwfase van de fabriek begonnen als onderhoudsmonteur Electrical / Instrumentation & Analysers (E/I&A). In het begin werkte ik aan het opstarten van de fabriek en daarna aan de groei ervan. Met raffinaderijen als deze neemt Neste de verantwoordelijkheid om voor onze planeet en de toekomstige generaties te zorgen. Voor mij is het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen erg betekenisvol.”

Veiligheid is het fundament van ons bedrijf. Natuurlijk is veiligheid altijd belangrijk in de techniek, maar bij Neste heeft veiligheid topprioriteit. Ik leg dat uit. Neste is als bedrijf uitgegroeid van een regionale olieraffinaderij tot een wereldleider in hernieuwbare en circulaire oplossingen. Neste is een pionier in duurzame vliegtuigbrandstoffen, hernieuwbare diesel en hernieuwbare grondstof oplossingen voor diverse polymeren en toepassingen in de chemische industrie. Pionier zijn betekent dat je alle bouwstenen zelf moet creëren. Dat succesvol doen - en bovendien met snelle en gedurfde stappen - kan alleen als de focus op veiligheid er altijd is. Wij moedigen mensen aan feedback te geven wanneer zij onveilig gedrag opmerken. 

Om hernieuwbare en circulaire oplossingen te creëren, is vernieuwing belangrijk. Prioriteit van Neste is het gebruik van afval en reststoffen als grondstof.

Neste had de moed om over te stappen naar duurzame brandstoffen toen de geaccepteerde manier om brandstof te maken gebaseerd was op olieproducten. Als pionier is Neste nu leider in duurzame brandstoffen. En wat echt belangrijk is: dit zou niet gebeurd zijn zonder dat het hele bedrijf bereid was om vooruit te gaan. De mensen die duurzame producten en olieproducten creëren, hebben nauw samengewerkt om dit te bereiken.

We care, we have courage en we cooperate zijn onze waarden bij Neste en we handelen daarnaar. Bij al deze nieuwe projecten is het heel belangrijk dat iedereen samenwerkt. We hebben samen succes omdat we begrijpen dat alle projecten belangrijk zijn maar niet allemaal dezelfde prioriteit kunnen krijgen in het geheel. Hetzelfde geldt voor flexibiliteit. In een snel veranderend bedrijf veranderen de prioriteiten voortdurend. Enerzijds hebben alle collega’s hun eigen dagelijkse taken met steeds veranderende prioriteiten. Daarnaast zijn er gebeurtenissen als turnarounds, overheidsinspecties en wereldwijde projecten, elk met een eigen dynamiek.

Het jaar 2023 is mijn 14e bij Neste, maar ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk. Ik werk thuis en op locatie. Ik val nu in herhaling, maar ik kan zeggen dat de sfeer op andere afdelingen even goed is door de goede samenwerking. De samenwerking tussen collega’s op alle organisatieniveaus en afdelingen verloopt goed, en we werken veel samen rondom de uitbreiding van de raffinaderij.”

 

Vacatures

Neste career story