Operation en Production in Nederland

Onze raffinaderij in Rotterdam produceert sinds 2011 uitsluitend hernieuwbare producten, zoals hernieuwbare diesel. Neste's huidige productiecapaciteit in Rotterdam van 1,4 miljoen ton is de grootste van Europa. De uitbreiding van de raffinaderij in Rotterdam, een investering van ongeveer 1,9 miljard euro, zal Neste's totale productiecapaciteit voor hernieuwbare producten met 1,3 miljoen ton per jaar doen toenemen, waardoor de totale productiecapaciteit voor hernieuwbare producten in Rotterdam op 2,7 miljoen ton per jaar komt. Daarvan is 1,2 miljoen ton voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Het doel is om de nieuwe productie-eenheid in de eerste helft van 2026 op te starten.

Neste’s vestiging in Sluiskil wordt gebruikt voor de opslag en voorbehandeling van hernieuwbare grondstoffen die worden gebruikt als grondstof in onze raffinaderijen waar we hernieuwbare brandstoffen maken, zoals in Rotterdam. Sluiskil is belangrijk voor de ontwikkeling en het vermogen om verschillende soorten grondstoffen te verwerken. Dankzij de speciale voorbehandelingstechnologie draagt Sluiskil voortdurend bij aan de groei van Neste door onder meer onze grondstoffenbasis te verbreden.

Neste Terminal Rotterdam (NTR) in Vlaardingen is een opslagterminal waar grondstoffen worden verzameld voor verder gebruik in Neste’s raffinaderijen. Grondstoffen als gebruikt afvalvetten en -oliën komen hier per schip of truck aan. Wij laden deze vervolgens in de opslagtanks en maken de juiste grondstofmix die per schip worden vervoerd naar onze raffinaderijen. Daar worden ze omgezet in hernieuwbare brandstoffen. Dat gaat in nauwe samenwerking met collega’s over de hele wereld. Want samenwerking staat centraal binnen Neste. NTR is een relatief nieuwe terminal die flink aan het uitbreiden is en waarbij ook verdere optimalisatie gewenst is.

Vacatures

 

Neste Rotterdam is op de zoek naar collega's

Neste Rotterdam is op zoek naar collega's

Neste Terminal Rotterdam is op zoek naar operators, maintenance en Logistieke talenten.

Neste Terminal Rotterdam is op zoek naar collega's

Wij zijn op zoek naar Maintenance Talenten, Experts en Leiders | Neste

Neste Rotterdam zoekt collega's voor Maintenance en Turnaround

Wil jij werken met een Purpose en wil jij impact hebben op een gezondere planeet voor toekomstige generaties? | Neste

Neste Rotterdam is op zoek naar procesoperator