You are here

Bouw

De bouwsector heeft de belangrijke taak om klimaatverandering tegen te gaan en duurzaamheid te bevorderen. Alle betrokken partijen zijn gebonden aan de klimaatdoelstellingen; duurzaamheid is een steeds belangrijker eis. Het direct fossielvrij* maken en zo verduurzamen van bestaande voertuigen en materieel biedt een geweldige kans voor de bouwsector. Gelet op de criteria bij aanbestedingen kan het bovendien concurrentievoordeel geven. 
 
Neste MY Renewable Diesel™ is geschikt voor alle dieselmotoren en kan direct worden bijgetankt. De duurzame diesel kan bovendien lange tijd worden opgeslagen, ook op de bouwplaats. Ontdek alle voordelen!

 

 

De voordelen van Neste MY voor de bouw

Emissions

Direct duurzame impact

Neste MY levert direct tot wel 90%* CO2e-reductie in vergelijking met fossiele diesel. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook onderweg. De hernieuwbare diesel kan bovendien de lokale emissie-niveaus van schadelijke stoffen, fijnstof (PM10) en stikstofoxiden (NOx) verlagen.

tank pistol

Stap over in een handomdraai

Neste MY heeft een vergelijkbare chemische samenstelling als fossiele diesel. De brandstof is daarom direct geschikt voor alle dieselmotoren in voertuigen en machines. Zonder verdere aanpassingen aan materieel en infrastructuur. Gewoon tanken en gaan!

Excavator

Maak het verschil

Door uw wagen- en machinepark fossielvrij te maken kan dat u voordeel opleveren bij aanbestedingen. Alle betrokken partijen zijn gebonden aan de klimaatdoelstellingen; duurzaamheid is daarom een steeds belangrijkere eis bij nieuwe projecten.

iconrdrop3

Door heel Nederland te tanken

Neste MY Renewable Diesel is door heel Nederland verkrijgbaar. Hier vindt u alle distributeurs en een kaart met alle tankstations.

cloud icon

Geen extra investeringen of onderhoud

Neste MY Renewable Diesel is direct te mengen met gewone, fossiele diesel en geschikt voor alle dieselmotoren. Geen extra investeringen zijn nodig voor aanpassingen aan wagenpark of infrastructuur. De hernieuwbare diesel geeft een zuivere verbranding.

Checkbox

Goedgekeurd door belangrijke fabrikanten

Neste MY Renewable Diesel is goedgekeurd door de belangrijke fabrikanten van zware voertuigen, zoals Scania, Mercedes-Benz, Volvo, Caterpillar en John Deere.

cloud icon

Minder lokale uitstoot

Neste MY kan bovendien de lokale emissie-niveaus van schadelijke stoffen, fijnstof (PM10) en stikstofoxiden (NOx) verlagen.

* Koolstofemissies door het gebruik van hernieuwbare diesel zijn nihil, aangezien de hoeveelheid biobased kooldioxide die vrijkomt bij de verbranding gelijk is aan de hoeveelheid die de hernieuwbare grondstof eerder heeft opgenomen.

Win meer aanbestedingen en bouw mee aan een fossielvrije toekomst!

Lees de whitepaper en ontdek de voordelen van duurzaam dieselen in de bouwsector dankzij Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Klik hier en lees hoe Neste omgaat met persoonlijke gegevens.

Whitepaper-omslag gele graafmachine die aarde laat vallen in legger

Leer meer over Neste MY

Leer meer over hernieuwbare diesel en de duurzame voordelen

Leer waarom transportbedrijf Dailycool kiest voor Neste MY

Lees hoe u overstapt op fossielvrij. Download whitepaper