You are here

Dailycool, expert in geconditioneerd transport, tankt sinds mei 2020 fossielvrij voor het gehele wagenpark.

Dailycool - onderdeel van de Schot Groep – is gespecialiseerd in gekoeld transport en logistieke dienstverlening van vlees, groente en fruit. Voor opdrachtgever Vezet verzorgt Dailycool wekelijks zo’n 350 transporten van vers gesneden groenten, verse pizza’s en salades naar de verschillende distributiecentra van Albert Heijn. Medio 2020 besloot het familiebedrijf in overleg met deze belangrijke klant de duurzaamheidsambities verder vorm te geven door over te stappen op Neste MY Renewable Diesel voor het totale wagenpark en een aantal koelmotoren.

Zijaanzicht van een Dailycool vrachtwagen die geparkeerd staat bij een tankstation

Dailycool realiseert met Neste MY een reductie van 5,4 miljoen kg CO2e-uitstoot per jaar!

In nauw overleg met onze klant Vezet hebben we gekozen voor een duurzame brandstof waarmee we direct forse duurzaamheidswinst behalen. Daarbij viel de keuze op Neste MY als direct toepasbare vervanger voor reguliere fossiele diesel. Dit levert ons een gigantische besparing in uitstoot van broeikasgassen - tot wel 90% CO2e-reductie ten opzichte van fossiele diesel - en fijnstof. We hebben daarbij ook gekeken naar alternatieven als elektriciteit, biodiesel en biogas, maar al deze andere alternatieven waren economisch niet haalbaar, omdat ze aanpassingen vereisen aan wagens en/of infrastructuur.
– Directeur Rinus Peekstok over de duurzame keuze voor Neste MY

Hoe verliep de overstap zelf?

Probleemloos. We hebben samen met onze distributeur GP Groot brandstoffen en oliehandel een datum geprikt en zijn op die specifieke dag volledig overgegaan van reguliere fossiele diesel naar fossielvrije Neste MY. Zonder enig probleem. Niet voor onze chauffeurs, niet voor onze auto’s en niet voor alle koelmotoren.

Hoe zijn de ervaringen met Neste MY totnutoe?

Zeer positief. Net als opdrachtgevers zijn onze chauffeurs verheugd dat ze bij kunnen dragen aan een meer duurzame maatschappij. Wat ik concreet terugkrijg: Neste MY is een schone, geurloze brandstof van hoge kwaliteit, de motoren zijn stiller en zuiniger. De brandstof rijdt ook perfect; daarbij verwachten we dat motorolie en filters langer mee zullen gaan, dus is ook minder onderhoud vereist.

Wat betekent de keuze voor Neste MY voor Dailycool’s imago en onderscheidend vermogen?

We hebben bestaande klanten die het erg belangrijk vinden dat we duurzaam vervoeren. Positief dus! En bij potentieel nieuwe klanten kunnen we ons duidelijk onderscheiden van andere vervoersbedrijven – en we merken dat dit aanslaat in de markt.

Logo Dailycool en foto van Rinus Peekstok

 

 “We zijn met ons hele wagenpark in één keer overgestapt op fossielvrij, zonder extra investering.” 

– Rinus Peekstok, Directeur Dailycool

 

Ga vandaag al duurzaam op weg!

Klik hier en lees hoe Neste omgaat met persoonlijke gegevens.

Whitepaper-omslag wit/blauwe vrachtwagen met blauwe lucht

Leer meer over Neste MY