Referenties

"We zijn met ons hele wagenpark in één keer overgestapt op fossielvrij, zonder extra investering."

Rinus Peekstok
Directeur Dailycool

 

Overgestapt in
mei 2020

 

Hele wagenpark
rijdt op Neste MY

 

5,4 miljoen kg
CO2e-reductie per jaar

Dailycool, expert in geconditioneerd transport, tankt sinds mei 2020 Neste MY voor het gehele wagenpark.

Dailycool - onderdeel van de Schot Groep – is gespecialiseerd in gekoeld transport en logistieke dienstverlening van vlees, groente en fruit. Voor opdrachtgever Vezet verzorgt Dailycool wekelijks zo’n 350 transporten van vers gesneden groenten, verse pizza’s en salades naar de verschillende distributiecentra van Albert Heijn. Medio 2020 besloot het familiebedrijf in overleg met deze belangrijke klant de duurzaamheidsambities verder vorm te geven door over te stappen op Neste MY Renewable Diesel voor het totale wagenpark en een aantal koelmotoren. Directeur Rinus Peekstok over de duurzame keuze voor Neste MY.

dailycool

Argumenten Dailycool

  1. Drastische CO2e-reductie: Direct tot wel 90% CO2e-reductie 
  2. Onderscheidend: We lopen hiermee als transportbedrijf voorop 
  3. Economische haalbaarheid: Alternatieven als elektriciteit, biodiesel en biogas vielen hierdoor af

 

"We hebben in overleg met onze klant gekozen voor een duurzame brandstof waarmee we direct forse duurzaamheidswinst behalen."

Rinus Peekstok - Directeur Dailycool

Carl F

Oplossing

Hoe verliep de feitelijke overstap?

"Probleemloos. We hebben samen met onze distributeur GP Groot brandstoffen en oliehandel een datum geprikt en zijn op die specifieke dag volledig overgegaan van reguliere fossiele diesel naar Neste MY. Zonder enig probleem. Niet voor onze chauffeurs, niet voor onze auto’s en niet voor alle koelmotoren."

Hoe zijn de ervaringen met Neste MY totnutoe?

"Zeer positief. Net als opdrachtgevers zijn onze chauffeurs verheugd dat ze bij kunnen dragen aan een meer duurzame maatschappij. Wat ik concreet terugkrijg: Neste MY is een schone, geurloze brandstof van hoge kwaliteit, de motoren zijn stiller en zuiniger. De brandstof rijdt ook perfect; daarbij verwachten we dat motorolie en filters langer mee zullen gaan, dus is ook minder onderhoud vereist."

Wat betekent de keuze voor Neste MY voor Dailycool’s imago en onderscheidend vermogen?

"We hebben bestaande klanten die het erg belangrijk vinden dat we duurzaam vervoeren. Positief dus! En bij potentieel nieuwe klanten kunnen we ons duidelijk onderscheiden van andere vervoersbedrijven – en we merken dat dit aanslaat in de markt."

 

Ga vandaag al duurzaam op weg!

Ga vandaag al duurzaam op weg!

Klik hier en lees hoe Neste omgaat met persoonlijke gegevens.

Left column