Solliciteren bij Neste

We hebben een aantal tips en veelgestelde vragen verzameld die kunnen helpen als je bij ons solliciteert.

Onze vacatures zijn te vinden in ons vacaturesysteem en er kan online gesolliciteerd worden. Je kan jouw interesse ook via die pagina kenbaar maken en je hoort dan snel van één van onze Talent Acquisition Partners of zij een match zien tussen jouw ervaring en de beschikbare functies.

We raden je ook aan vacaturemeldingen in te stellen om automatisch een e-mail te ontvangen met de vacatures van Neste, aangezien we geen open sollicitaties per e-mail kunnen ontvangen.

Zodra je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

FAQ

Hoe weet ik dat mijn sollicitatie is ontvangen?

Er wordt automatisch een bevestigingsmail gestuurd naar het e-mailadres dat op het sollicitatieformulier staat. Zorg ervoor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Helaas kunnen we niet met iedereen die zich aanmeldt persoonlijk contact opnemen vanwege het aantal sollicitaties dat we wereldwijd ontvangen.

Hoe kan ik mijn kansen vergroten om uitgenodigd te worden voor een gesprek?

De informatie in de functiebeschrijvingen is goed doordacht. Als jij ervan overtuigd bent dat je de beschreven uitdagingen aan kunt en aan de harde eisen voldoet, moet je ons ervan overtuigen dat je de juiste persoon bent voor deze functie.

Bij Neste delen we het gemeenschappelijke doel om een gezondere planeet te creëren voor onze kinderen. Je kan iedereen bij Neste vragen naar hun verhaal, waarom ze deze missie ondersteunen en hoe ze waarde toevoegen via de functie die ze hebben. Daarom zouden we ook graag jouw verhaal horen met een motivatiebrief om beter te begrijpen waarom jij denkt dat we jouw sollicitatie in behandeling moeten nemen.

Kan ik mijn sollicitatiebrief en bijlagen per e-mail versturen? 

Solliciteer naar één van de vacatures op onze carrièrepagina's via ons sollicitatiesysteem. Wij kunnen geen sollicitatiebrieven of bijlagen behandelen die per e-mail worden verstuurd. 

Hoe verloopt het sollicitatieproces bij Neste?

Wanneer je door onze Talent Acquisition Partners bent geselecteerd voor de shortlist, kan je een telefoontje verwachten waarin we jouw sollicitatie kort bespreken en de sollicitatieprocedure toelichten. Onze sollicitatieprocedure omvat ten minste twee gesprekken, waarvan ten minste één een persoonlijk gesprek is. Voor specialistische, deskundige of leidinggevende functies voeren wij samen met een externe partner een bekwaamheidstest uit. Aan het einde van het sollicitatieproces vragen wij om referenties van vorige werkgevers. De totale duur van het sollicitatieproces bedraagt 4-8 weken.

Hoe gebruiken we persoonsgegevens bij Neste?

Als kandidaat kan je jouw eigen persoonsgegevens beheren via het sollicitatieportaal van Neste. Je kan jouw gegevens op elk moment in je kandidaatprofiel wijzigen, bijwerken of verwijderen. Nadat je de sollicitatie hebt verstuurd, kan je echter geen wijzigingen aanbrengen in een individuele sollicitatie of de bijlagen daarvan. 

We kunnen gebruik maken van bekwaamheidstesten en/of videogesprekken als onderdeel van ons sollicitatieproces. Indien nodig kan je onze serviceproviders, zoals de leveranciers van de bekwaamheidstesten, vragen om je verdere informatie te geven over jouw persoonsgegevens, de bekwaamheidstesten en/of videogesprekken. Het videogesprek wordt 12 maanden bewaard. Indien nodig kan je RecRight verzoeken om jouw video- en persoonlijke account te verwijderen door rechtstreeks contact met hen op te nemen via support@recright.com.

Praktische tips

Als ons systeem een foutmelding laat zien, gebruik dan Chrome als browser. Mogelijk moet je ook de browsergeschiedenis wissen.

Je kan voor elke sollicitatie verschillende bijlagen toevoegen in ons systeem, maar jouw kandidaatprofiel toont alleen de meest recente.

Als je jouw sollicitatie intrekt, kan je niet nogmaals naar dezelfde baan solliciteren.

Zodra je een sollicitatie hebt verzonden, kan deze niet meer worden gewijzigd, dus zorg ervoor dat alles is bijgesloten.

Stel jouw sollicitatie op in dezelfde taal als waarin de vacaturebeschrijving is opgesteld.