Raffinaderij Rotterdam

Onze raffinaderij in Rotterdam werd in 2011 in gebruik genomen en produceert hernieuwbare producten. De huidige capaciteit voor hernieuwbare producten in Rotterdam bedraagt 1,4 miljoen ton, wat de grootste in Europa is.

De investering in de uitbreiding van de raffinaderij in Rotterdam, ter waarde van ongeveer EUR 1,9 miljard, zal de totale capaciteit voor hernieuwbare producten met 1,3 miljoen ton per jaar vergroten. Hierdoor komt de totale capaciteit voor hernieuwbare producten in Rotterdam op jaarbasis op 2,7 miljoen ton, waarvan de capaciteit voor de productie van duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) 1,2 miljoen ton zal bedragen.

Het doel is om de nieuwe productie-eenheid in de eerste helft van 2026 op te starten.

Grootste haven in Europa

De raffinaderij ligt op de Maasvlakte ten westen van de haven van Rotterdam. Dat biedt goede mogelijkheden om samen te werken met diverse fabrieken in het gebied. 

Deze locatie is tevens een groot pluspunt voor ons omdat de haven van Rotterdam als grootste haven van Europa een knooppunt is in de product- en grondstofstromen. Zo kunnen onze leveranciers ons, en wij onze klanten optimaal en zo energieneutraal mogelijk bereiken