You are here

Ons bedrijf

Neste houdt zich bezig met het tegengaan van de klimaatverandering en het bevorderen van de circulaire economie.

Ons doel is om een wereldleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Ook zetten we ons in om onze klanten te helpen hun uitstoot van broeikasgassen jaarlijks met minimaal 20 miljoen ton te verminderen tot 2030.

Onze weg naar een CO2 neutrale wereld

Neste helpt het transport en de steden, en klanten in de luchtvaart, polymeren en chemicaliën bij de verduurzaming van hun activiteiten. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot in het klimaat verminderen.

Wij zijn ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën.

Daarnaast zijn we een technologisch geavanceerde refiner van hoogwaardige olieproducten en zijn op zoek naar manieren om plastic afval toe te passen als grondstof voor de productie van brandstoffen, chemicaliën en nieuw plastic. 
We willen een betrouwbare partner zijn met een zeer gewaardeerde expertise, duurzame activiteiten en een sterke focus op innovatie.

In 2018 bedroeg de omzet van Neste 14,9 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld.