Wat is Neste MY Renewable Diesel (HVO100)?

Wat is Neste MY Renewable DieselTM(HVO100)?

Neste MY Renewable Diesel is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO) die de uitstoot van broeikasgassen door wegtransport aanzienlijk vermindert, niet te verwarren met biodiesel. Door te kiezen voor Neste MY kunnen bedrijven vandaag al beginnen met het bereiken van hun klimaatdoelstellingen. Neste MY Renewable Diesel is een HVO100-brandstof die de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) tot wel 90% vermindert.* De brandstof is geschikt voor alle dieselmotoren en voor de bestaande infrastructuur voor dieseldistributie: van raffinaderij tot tankstation en eindgebruiker. Gewoon tanken en rijden!

Neste MY is gebaseerd op de NEXBTL-technologie een gepatenteerd procedé ontwikkeld in eigen laboratoria. De technologie maakt het mogelijk om hernieuwbare diesel van hoge kwaliteit te produceren uit 100% hernieuwbare grondstoffen, zoals afval, reststoffen en andere hernieuwbare grondstoffen.

Wetenschappelijke studies en veldproeven** hebben aangetoond dat het gebruik van Neste MY Renewable Diesel op het gebied van lokale uitstoot de volgende voordelen biedt ten opzichte van fossiele diesel:
  • tot 33% lagere niveaus van fijne deeltjes 
  • tot 30% minder koolwaterstoffen (HC)
  • tot 24% minder uitstoot van koolmonoxide (CO)
  • tot 9% minder stikstofoxiden (NOx)
  • lagere niveaus van polyaromatische koolwaterstoffen (PAK)

Ook door te investeren in een nieuw wagenpark met elektrische voertuigen of de modernste dieselmotoren kunnen lokale emissies op termijn effectief worden verminderd. Neste MY Renewable Diesel biedt echter een drop-in oplossing: de brandstof is direct geschikt voor alle dieselmotoren. Gewoon tanken en rijden. Neste MY Renewable Diesel geeft oudere en minder geavanceerde motoren relatief meer emissiereducerende voordelen.

De merknaam Neste MY Renewable Diesel geeft aan dat ieders individuele keuze ertoe doet en impact heeft. Maak de duurzame keuze met Neste MY en verminder uw impact op het klimaat, vandaag nog.

Wilt u weten hoe uw bedrijf profiteert van de overstap op hernieuwbare diesel? Lees het in onze speciale whitepapers.

hvo diesel handpomp

De voordelen van Neste MY Renewable DieselTM (HVO100)

co2 emissions icon

Tot wel 90% minder CO2e-uitstoot

Tijdens de levenscyclus van de brandstof in vergelijking met fossiele diesel.
leaf icon

Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen.
check box icon

Geschikt voor alle dieselmotoren

Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselvoertuigen en -motoren.
pistol icon
Snel en makkelijk overstappen

Overstappen op Neste MY Renewable Diesel vereist geen extra investeringen in infrastructuur of aanpassingen aan het bestaande wagenpark. Gewoon tanken en rijden!

indicator map icon
Goede beschikbaarheid

Neste MY Renewable Diesel is verkrijgbaar in Europa, Noord-Amerika en in andere plaatsen over de hele wereld.

jerry can icon
Geen compromissen

Neste MY Renewable Diesel levert dezelfde hoge prestaties en bereik als fossiele diesel, maar geeft een schonere verbranding en bevat geen onzuiverheden zoals zwavel, zuurstof of aromatische verbindingen.

storage icon
Uitstekende opslag-eigenschappen

Neste MY Renewable Diesel heeft een zeer lange houdbaarheid dankzij de zuiverheid van het product. Het trekt geen water aan, wat betekent dat er bij correcte behandeling en opslag geen risico is op verminderde productkwaliteit of op microbiële groei. Neste MY is uiterst stabiel, wat zorgt voor uitstekende opslageigenschappen.

high performance icon
Krachtige prestaties

Met een hoog cetaangetal geeft Neste MY Renewable Diesel een efficiënte verbranding. Filters en injectoren blijven langer schoon, emissies zijn lager.

tried and tested icon
Beproefd en getest

Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel, heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om de productie van hernieuwbare brandstoffen van hoge kwaliteit. Goedgekeurd door toonaangevende fabrikanten.

euro_icon_128
Een kostenefficiënte keuze

Neste MY Renewable Diesel is een kostenefficiënte oplossing om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zeker als u rekening houdt met de ‘well-to-wheels’-benadering en de TCO (Total Cost of Ownership).

cold weather performance icon
Uitstekende prestaties, ook onder extreme omstandigheden

Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor extreem koud weer, tot wel -22°C.

‘Volg de druppel’ en ontdek de voordelen van
Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel: een overzicht

Download hier de Neste MY-factsheet. U kunt deze delen met uw collega's.

DOWNLOAD

NL-NL Product info

Zoek tankstations en distributeurs

Vind Neste MY

Meer weten?

Neem contact op

 *De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de herziene Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED2, 2018/2001/EU)
**Deze gemiddelde emissiereducties zijn gebaseerd op Neste MY Renewable Diesel en HVO-brandstoffen wanneer 100% Neste MY Renewable Diesel is gebruikt als brandstof in pre Euro VI-voertuigen of pre Stage IV mobiele werktuigen. De voertuig-emissies zijn vergeleken met conventionele zwavelvrije diesel.

Leer meer over Neste MY