1 April 2014

Neste Oil laat met ingang van 1 juni 2015 de "Oil" uit haar naam vallen

Neste's headquarters

Persbericht

Op de algemene jaarvergadering van Neste Oil op 1 april 2015 is besloten de naam van het bedrijf te wijzigen in Neste Corporation. Deze naamsverandering weerspiegelt de veranderingen in de activiteiten van het bedrijf en haar streven om ook te groeien buiten de conventionele activiteiten in de olieraffinage.

De naamsverandering gaat in op 1 juni 2015. De visuele uitstraling van Neste blijft ongewijzigd maar het woord "Oil" wordt weggehaald uit het logo van het bedrijf. De wijziging zal vervolgens worden doorgevoerd in haar netwerk van tankstations in Finland, Estland, Letland, Litouwen en St. Petersburg.

"Producten op basis van hernieuwbare grondstoffen maken inmiddels een significant deel uit van de activiteiten van Neste Oil en omdat het woord 'Oil' verwijst naar fossiele ruwe olie, geeft dit woord niet langer een correct totaalbeeld van het bedrijf", aldus Lievonen, die de beslissing uitlegt.

"Wij bieden onze klanten oplossingen waarmee het gebruik van fossiele olie te vervangen is en de uitstoot te verminderen is. Wij zijn bijvoorbeeld het grootste bedrijf ter wereld dat hernieuwbare brandstoffen maakt uit afval en restmateriaal. Bovendien zoeken wij groei als producent van andere duurzame producten, zoals bio-based producten voor de chemische industrie," laat Lievonen weten.

Neste Oil Corporation
Kaisa Lipponen
Director, Corporate Communications

Aanvullende informatie: Osmo Kammonen, Senior Vice President, Communication en Brand Marketing, tel.  +358 50 458 4885  

Neste Oil in het kort
Neste Oil Corporation is een raffinage- en marketingbedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige brandstoffen voor schoner verkeer. Het bedrijf produceert alle belangrijkste olieproducten en is wereldwijd de toonaangevende leverancier van diesel gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen. In 2014 bedroeg de netto-omzet EUR 15 miljard en had het bedrijf 5000 mensen in dienst. De aandelen van Neste Oil zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Helsinki.

Neste Oil is toegelaten tot de Dow Jones Sustainability World Index. Het bedrijf staat ook al enkele jaren achter elkaar op de Global 100 lijst van duurzame bedrijven. CDP Forrest heeft Neste Oil verkozen tot een van de bedrijven in de olie- en gasindustrie die het best omgaan met de Forest Footprint. www.nesteoil.com.