Het ontwikkelen van onze toeleveringsketen

De duurzaamheid van onze toeleveringsketen is belangrijk voor ons en we zijn continu bezig dit te ontwikkelen. In aanvulling op onze eigen toeleveringsketen, nemen we actief deel aan de ontwikkeling van duurzame praktijken in de gehele industrie, met name de palmolie-industrie. Wij geloven dat veranderingen alleen mogelijk zijn als er wordt samengewerkt. Daarom werken we nauw samen met een aantal partners. Ons uitgangspunt is onze leveranciers van grondstoffen te betrekken bij het ontwikkelen van een duurzame manier van werken.

"Neste bevordert veranderingen in de palmolie-industrie met haar baanbrekende verwervingsbeleid toegewijd aan het voorkomen van ontbossing."
Scott Poynton, Executive Director, TFT

TFT-samenwerking is gericht op het ontwikkelen van goede praktijken in de palmolie-industrie

Wij werken sinds 2013 samen met de The Forest Trust (TFT), een organisatie die zich richt op het voorkomen van ontbossing. Onze samenwerking heeft als doel het bevorderen en ontwikkelen van de duurzame productie van palmolie. Dit doel heeft niet alleen betrekking op onze eigen toeleveringsketen, maar op de gehele industrie.

TFT heeft in 2014 haar eerste risicoanalyse van onze palmolieleveranciers uitgevoerd. Het onderzoek constateerde geen grote risico's met betrekking tot ontbossing of andere aan duurzaamheid gerelateerde zaken. De resultaten van het onderzoek zijn samen met leveranciers en partners in verschillende workshops geëvalueerd. TFT heeft haar onderzoek uitgevoerd op basis van openbare bronnen, van verwervingsinformatie verstrekt door Neste en van informatie ontvangen van leveranciers van palmolie.

Meer informatie over een duurzame toeleveringsketen (in het Engels).