FAQ – Veel gestelde vragen

1. Hoe weet ik dat mijn sollicitatie is ontvangen?

Wij sturen u een persoonlijk bevestigingsbericht na ontvangst van uw sollicitatie. Wij zullen u ook informeren wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden voor de functie.

2. Hoe snel kan ik van u een reactie verwachten op mijn sollicitatie?

De duur van werving kan variëren, maar gemiddeld duurt het één tot drie maanden. Als er vertragingen zijn, zullen we de sollicitant daarover informeren.

3. Kan ik een open sollicitatie indienen?

Op dit moment accepteren wij geen open sollicitaties. Wij vragen u alleen te solliciteren op vacatures die online zijn gepubliceerd. Als u interesse hebt in een baan bij Neste, maar er zijn op dit moment voor u geen interessante vacatures, dan adviseren we u toekomstige vacatures in de gaten te houden.

4. Naar wat voor soort werknemers is Neste op zoek?

We hebben een breed scala aan functies en deskundigen met een breed scala aan educatieve achtergronden. Experts op het gebied van chemie en proceswerknemers zijn ruim vertegenwoordigd in ons personeelsbestand. Wij hebben ook geschoolde mensen nodig voor klantrelaties, sales en andere commerciële functies.

5. Moet ik een foto toevoegen aan mijn sollicitatie?

Nee, maar een foto kan ons een beeld geven van de sollicitant en is een efficiënt geheugensteuntje.

6. Zijn er sollicitatiegesprekken?

Ja, ons wervingsproces bevat meestal één of twee interviews, maar het aantal interviews kan van geval tot geval verschillen. Wij interviewen sollicitanten voor zomerstages bijvoorbeeld slechts één keer terwijl sollicitanten voor functies met een hoge expertise twee keer worden geïnterviewd. Indien nodig, kan de sollicitant voor een derde gesprek worden gevraagd. Een toekomstige manager van de sollicitant en/of iemand van HR is normaal gesproken aanwezig bij de interviews.

7. Maakt u gebruik van capaciteitentesten?

Ja, capaciteitentesten maken deel uit van onze werving- en selectieprocedures.