Gezondere planeet voor onze kinderen

Een gezondere planeet voor onze kinderen

De aarde is de enige planeet die we hebben. We zijn allemaal verantwoordelijk voor haar welzijn en voortbestaan. Neste onderneemt concrete actie en biedt bedrijven en consumenten verantwoorde keuzes om in hun energiebehoeften te voorzien. Ons doel: meer doen met minder. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe hernieuwbare grondstoffen in de vorm van rest- en afvalstoffen.

Vol energie naar een schone wereld

Vol energie werken we aan een schone wereld. Onze missie, visie en waarden zijn leidend; onze strategie vertaalt ze naar bedrijfsprestaties. Elke dag pionierend, op weg naar een fossielvrije toekomst.

Olieproducten

Neste produceert olieproducten van de zuiverste kwaliteit. Ons productportfolio richt zich op een steeds groter aandeel middelste distillaten en andere producten met een hoge toegevoegde waarde. Onze olieproducten komen uit de raffinaderijen in Rotterdam, Porvoo en Naantali. Onze joint venture productiefaciliteit in Bahrein produceert ook basisoliën.

Hernieuwbare producten

Neste helpt haar klanten hun CO2-voetafdruk te verminderen. Het gebruik van Neste Renewable Diesel geeft tot 90% minder broeikasgassen (C02) uitstoot dan fossiele diesel.
Neste MY Renewable Diesel

Innovatie voor het klimaat

Neste MY Renewable Diesel is een innovatie die de uitstoot van broeikasgassen (CO2) aanzienlijk vermindert: 90% minder in vergelijking met traditionele fossiele diesel. Dit maakt onze fossielvrije diesel een stuk minder schadelijk voor mens, dier en milieu.
Missie

Een schone wereld vol duurzame groei

Wij geloven in een schone wereld vol duurzame groei. Met het ontwikkelen en vermarkten van hernieuwbare brandstoffen en materialen dragen wij bij aan deze schone, gezonde toekomst.
Visie

Dagelijks verantwoorde keuzes

Duurzame groei is noodzakelijk voor een gezondere planeet. Om deze voor onze kinderen te creëren, maken en bieden wij dagelijks verantwoorde keuzes.
Kernwaarden

Waardegedreven werken

De vier kernwaarden van Neste sturen ons denken en handelen. Ze zijn herkenbare richtlijnen voor het bedrijf, onze medewerkers en partners.
Strategie

In drie stappen naar duurzaamheid

Neste is een wereldleider op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Onze strategische groei in duurzame producten verloopt in drie stappen.
Productie

Productiefaciliteiten in vier landen

Neste heeft raffinaderijen in Nederland, Finland en Singapore. Wij zijn mede-eigenaar van een basisoliefaciliteit in Bahrein.
Innovatie

Grondstoffen van de toekomst

Neste onderzoekt en test de hernieuwbare grondstoffen van de toekomst.