7 Oktober 2019

Neste gaat de divisie Renewable Polymers & Chemicals leiden vanuit de vestiging in Düsseldorf, Duitsland

Neste Corporation, Persbericht, 7 October, 2019 om 15.00 uur (CET)

Neste’s nieuwe kantoor in Düsseldorf is gevestigd ten zuiden van het centrum, op de hoek van de Fürstenwall en Friedrichstrasse in het historische stadsdeel Friedrichstadt. (Foto: Design Offices beeldbank)

Neste, de wereldwijd toonaangevende leverancier van hernieuwbare diesel en een expert in het leveren van drop-in hernieuwbare polymeren en chemische oplossingen, opent een nieuw kantoor in Düsseldorf, Duitsland, dat dienst doet als de wereldwijde hub voor de divisie Renewable Polymers & Chemicals. De divisie voorziet de chemische en kunststoffenindustrie wereldwijd van oplossingen op basis van biomassa en chemisch gerecycled plastic afval. Hierdoor kunnen duurzame bedrijven hun afhankelijkheid van ruwe olie terugdringen en hun eigen duurzaamheidstargets realiseren.

De divisie en de activiteiten van Neste in Duitsland worden geleid door Mercedes Alonso, die sinds 1 september 2019 bij Neste in dienst is als Executive Vice President en lid van de raad van bestuur van Neste.

Door de commerciële activiteiten van hernieuwbare polymeren en chemicaliën op één locatie te concentreren, streeft Neste naar een verdere versnelling van groei en ondersteunt het zijn strategische doelstelling om de voorkeurspartner te worden als leverancier van duurzame hernieuwbare oplossingen aan vooraanstaande merken.

Duitsland bekend terrein voor Neste

Al vóór de vestiging van het nieuwe kantoor in Duitsland, werkte Neste samen met diverse partners in Duitsland. Zo introduceerde het bedrijf onlangs de eerste commerciële productie ter wereld van biogebaseerd polypropeen en biogebaseerd polyethyleen met een lage dichtheid in de Duitse vestiging van LyondellBasell in Wesseling.

Eerder heeft Neste MY Renewable Diesel™ de luchthavens in Hamburg en Stuttgart geholpen de uitstoot van hun vloot te verlagen, en speelde Neste ook een belangrijke rol bij een succesvol testproject van een jaar met dieselmix “Diesel R33” in 280 bussen, auto's en vrachtwagens in Coburg. Lufthansa en Neste hebben de Neste MY Renewable Jet Fuel™ samen getest in bijna 1200 vluchten tussen Frankfurt en Hamburg en al in 2011 in één intercontinentale vlucht tussen Frankfurt en Washington D.C. Onlangs hebben Lufthansa en Neste aangekondigd dat Lufthansa op vluchten vanuit Frankfurt de duurzame vliegtuigbrandstof van neste zal gebruiken, vermengd met fossiele vliegtuigbrandstof.

“Hernieuwbare en circulaire polymeren en chemicaliën kunnen een belangrijke rol spelen bij de aanpak van de klimaatverandering en het probleem van plastic afval wereldwijd. Duitsland vormt de thuisbasis van enkele van de meest succesvolle bedrijven voor kunststof en chemicaliën ter wereld en Düsseldorf is centraal gelegen in de Europese chemische industrie. Wij hebben de ambitie om de krachten te bundelen met pioniers om een gezondere planeet voor onze kinderen te creëren”, zegt Neste’s President en CEO Peter Vanacker.

“Deze wereldwijde hub vormt een mijlpaal in de ontwikkeling en uitbreiding van Neste’s divisie Renewable Polymers & Chemicals'', zegt Mercedes Alonso, EVP, Renewable Polymers & Chemicals. “Wij willen bedrijven graag helpen om hun oplossingen op basis van fossiele brandstoffen te vervangen door biogebaseerde oplossingen. Daarnaast willen wij circulaire oplossingen introduceren om de recycling van plastic uit te breiden naar een veel grotere schaal.”

Duitsland is het 14e land waar Neste gevestigd is. Hoewel er zowel lokaal als internationaal gezocht wordt naar nieuw talent, beschikt Neste’s kantoor in Düsseldorf al over een internationaal multidisciplinair team dat verantwoordelijk is voor de commerciële ontwikkeling van Neste’s divisie voor hernieuwbare polymeren en chemicaliën.

Neste’s hoofdkantoor blijft gevestigd in Espoo, Finland, en Neste’s 100% hernieuwbare grondstoffen voor hernieuwbare polymeren en chemicaliën worden nog steeds geproduceerd in Neste’s productielocaties in Finland, Nederland en Singapore.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications (act.)

Meer informatie: Neste’s Media Desk, +358 50 458 5076 of e-mail naar media(at)neste.com, tijdens werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur (EET).

Foto’s voor media

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2018 bedroeg de omzet van Neste 14,9 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl