28 Juni 2018

Neste werkt mee aan de Elfwegentocht om bij te dragen aan een Fossielvrij Friesland

Neste Corporation Persbericht 28 juni 2018 om 09:00 (EET)

De Elfwegentocht is een twee weken durend evenement in juli waarbij inwoners van de provincie Friesland op fossielvrije brandstof zullen reizen. Friesland is de eerste provincie in Nederland die 100% hernieuwbare diesel aanbiedt bij lokale tankstations. De hernieuwbare diesel heet Blauwe Diesel powered by Neste MY. Blauwe Diesel is een duurzaam alternatief voor conventionele diesel. Het reduceert de uitstoot van broeikasgassen met 89% en vermindert uitlaatgassen.

"We zijn verheugd deel uit te maken van de ‘Freonen fan Fossyl Frij Fryslân’ (Vrienden van Fossielvrij Friesland) en ondersteunen de Elfwegentocht bij het bereiken van haar fossielvrije doelstellingen. Met onze lokale distributeur Future Fuels Wholesale introduceren we Blauwe Diesel powered by Neste MY op de Nederlandse markt", zegt Peter Zonneveld, Verkoopdirecteur bij Neste.

"We hebben bijzonder uitgekeken naar de verkoop van Blauwe Diesel bij tankstations in Friesland. Het is een fossielvrije oplossing die we nog niet hadden. Nu kunnen alle dieselauto's deelnemen aan het fossielvrije evenement, naast voertuigen die rijden op elektriciteit, biogas, zonne- en windenergie. We zijn erg blij dat Neste ons evenement en de fossielvrije beweging in Friesland ondersteunt", zegt Bouwe de Boer, projectleider van ‘Freonen fan Fossyl Frij Fryslân’.

Blauwe Diesel powered by Neste MY is een 100% HVO, een hydro-behandelde plantaardige olie, die is geclassificeerd als geavanceerde biobrandstof, volledig geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. De productie vindt onder andere plaats in de raffinaderij van Neste in Rotterdam. De chemische samenstelling is vergelijkbaar met conventionele dieselbrandstof. Het gedraagt ​​zich net als een traditionele fossiele diesel, dus er zijn geen aanpassingen nodig aan de motoren of de distributiesystemen.

Ten tijde van de Elfwegentocht wordt Blauwe Diesel powered by Neste MY verkocht bij geselecteerde Tamoil, Veenema en Postma tankstations in heel Friesland.

 

Neste Corporation

Kaisa Lipponen

Directeur, bedrijfscommunicatie

 

Meer informatie:

Peter Zonneveld, Verkoopdirecteur , Neste, e-mail: peter.zonneveld@neste.com

Bouwe de Boer, projectleider van ‘Freonen fan Fossyl Frij Fryslân’, tel. +31 6 43 36 51 35, e-mail: bouwe.deboer@leeuwarden.nl

 

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumenten. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot in het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: ​​neste.nl

 

Elfwegentocht in het kort

De Elfwegentocht vindt plaats van 1 tot 14 juli 2018 en is het grootste duurzame evenement ooit dat een nieuw wereldrecord zal neerzetten. Leeuwarden, hoofdstad van de provincie Friesland, is samen met de gehele Provincie ook de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018... De Friezen zijn er trots op dat ze de rest van de wereld laten zien dat het mogelijk is om twee weken lang op fossielvrije brandstof te reizen. De wegen zullen gevuld zijn met elektrische auto's, fietsen, voertuigen op biogas of Blauwe Diesel powered by Neste MY. Het doel is om geen diesel en geen benzine te gebruiken!

Meer info op: ​​www.elfwegentocht.nl