3 september 2018

Neste’s overname van de meerderheid van aandelen in de Nederlandse dierlijke vettenhandelaar Demeter afgerond

Neste
Persbericht
3 september 2018 om 9 uur (EET)

Neste’s overname van de meerderheid van aandelen in de Nederlandse dierlijke vettenhandelaar Demeter afgerond

In juni 2018 werd aangekondigd dat Neste van plan is om 51% van de aandelen te kopen van IH Demeter B.V., een handelaar in dierlijke vetten en eiwitten. De transactie is goedgekeurd door de regelgevende instanties en de deal is daarmee afgerond.

Neste bezit de volledige zeggenschap en 51% van de aandelen van IH Demeter B.V., en is hiermee  de controlerende aandeelhouder. De voormalige eigenaren blijven als mede-eigenaren actief.

"Ik ben verheugd om aan te kondigen dat de transactie is afgerond. We delen dezelfde visie voor de toekomst en we zijn erop gebrand om de activiteiten van Neste Demeter verder te ontwikkelen. Ik ben blij met het vertrouwen van de mede-eigenaren  dat wij de beste partner zijn om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen", zegt Kaisa Hietala, Executive Vice President van de afdeling Renewable Products van Neste.

De transactie is onderdeel van Neste’s strategie om een ​​wereldwijd afval- en residu-grondstofplatform op te bouwen om de beschikbaarheid en de concurrentiepositie van grondstoffen te waarborgen. Met een efficiënt Europees logistiek netwerk heeft het bedrijf een goede positie  om Neste te helpen bij het leveren van toekomstige grondstofvolumes aan hun hernieuwbare productraffinaderijen.

Nu de deal is afgerond heet het bedrijf  Neste Demeter B.V. .

 

Neste Corporation

Kaisa Lipponen

Directeur, Corporate Communication & Brand Marketing

 

Verdere informatie:

Kaisa Hietala, Executive Vice President, business area Renewable Products, Neste, tel. +358 10 458 4128