23 December 2022

Een niet-geplande productiestop van de raffinaderij van Neste in Rotterdam veroorzaakt door een brand

Published in Nieuws

Neste Corporation, Nieuws, 23 december 2022

De raffinaderij van Neste in Rotterdam heeft de productie gestaakt vanwege een brand in een deel van de raffinaderij op 22 december 2022. Bij de brand die is geblust, is niemand gewond geraakt.

We zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident en reparatiewerk is eveneens gestart. Op dit moment verwachten we dat de raffinaderij weer kan opstarten in de eerste helft van januari 2023. 

We proberen om de mogelijke impact op onze klanten zo veel mogelijk te beperken.

Het incident heeft geen gevolgen voor de werkzaamheden rondom de uitbreiding van de raffinaderij in Rotterdam.

Meer informatie: Neem contact op met de mediaservice van Neste, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (tijdens weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2021 bedroeg de omzet van Neste 15,1 miljard euro. Lees meer: neste.nl