2 Oktober 2019

Neste en Lufthansa werken samen aan een duurzamere luchtvaart

Lufthansa-beeldbank: Jens Görlich / Mo CGI

Neste Corporation, Persbericht, 2 oktober 2019, om 9.00 uur (EET)

Neste, de wereldwijd toonaangevende producent van hernieuwbare brandstof, en Lufthansa, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa, versterken hun samenwerking ten aanzien van de ontwikkeling van hernieuwbare oplossingen voor de luchtvaart. Als onderdeel van de samenwerking gebruikt Lufthansa op vluchten die vertrekken vanuit Frankfurt een mix van de hernieuwbare brandstof voor vliegtuigen van Neste en fossiele vliegtuigbrandstof. De eerste batch hernieuwbare vliegtuigbrandstof is eerder dit jaar aan Lufthansa geleverd.  

“Wij zijn zeer verheugd met de voortzetting van onze samenwerking met Lufthansa, een bedrijf dat al decennialang een verantwoord bedrijfsbeleid voert en pionier is op het terrein van tests met hernieuwbare vliegtuigbrandstof. Neste en Lufthansa delen de ambitie om de duurzaamheid van de luchtvaart te vergroten en oplossingen te leveren die onze klanten helpen hun persoonlijke doelen te bereiken bij het reduceren van hun koolstofvoetafdruk”, zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.  

De samenwerking tussen Neste en Lufthansa begon al in 2011, toen Lufthansa succesvolle tests uitvoerde met de hernieuwbare vliegtuigbrandstof van Neste op in totaal 1187 vluchten tussen Frankfurt in Hamburg: Lufthansa was de eerste vliegtuigmaatschappij die gedurende zes maanden tests uitvoerde met alternatieve brandstof in reguliere vluchten in het kader van het gezamenlijke project ”BurnFair”. 

De luchtvaart heeft een positieve impact op het leven van mensen en ondersteunt de groei van bedrijven en de economie. Tegelijkertijd neemt de luchtvaartindustrie ca. 3% van de wereldwijde door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot voor haar rekening. De luchtvaartsector heeft al ambitieuze doelen gesteld om luchtvaart gerelateerde uitstoot te verminderen, en duurzame vliegtuigbrandstof wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de oplossing. 

Neste’s duurzame vliegtuigbrandstof wordt gemaakt van hernieuwbare afvalstromen en restgrondstoffen. Gedurende zijn levenscyclus heeft hernieuwbare vliegtuigbrandstof inclusief de logistieke impact een 80% kleinere koolstofvoetafdruk dan fossiele vliegtuigbrandstof. Vermengd met fossiele vliegtuigbrandstof is deze brandstof volledig compatibel met de bestaande straalmotorentechnologie en de huidige infrastructuur voor brandstofdistributie. In de VS en Europa bedraagt de jaarlijkse capaciteit van het bedrijf momenteel 100.000 ton. Na de uitbreiding van de raffinaderij in Singapore, heeft Neste in 2022 de capaciteit om ruim 1 miljoen ton hernieuwbare vliegtuigbrandstof te produceren. 

Neste Corporation 

Susanna Sieppi

Vice President, Communications (act.)

Voor meer informatie: Mediacontacten Neste, telefoon +358 50 458 5076, e-mail media(at)neste.com, werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur (EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2018 bedroeg de omzet van Neste 14,9 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl