7 Mei 2020

Neste heeft Count Terminal Rotterdam overgenomen om de groeistrategie in hernieuwbare grondstoffen te versterken

Published in Nieuws


Neste Corporation, Persbericht 7 mei 2020 om 18.30 uur. (EET) 

Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof geproduceerd uit afval- en restgrondstoffen, is met Count Terminal Rotterdam BV overeengekomen om Dutch Count Companies BV en haar ondersteunende entiteiten, die deel uitmaken van de First Dutch Group van Peter Goedvolk, voor 100% over te nemen. De transactie is gesloten en getekend op 7 mei 2020.

"Dit is een andere belangrijke stap voor Neste in de uitvoering van onze groeistrategie. Deze overname ondersteunt ons streven om een wereldwijd platform voor afval- en restgrondstoffen te bouwen dat gelijke tred kan houden met de groeiende vraag naar hernieuwbare producten in de wereld. Count Terminal Rotterdam en Neste Demeter hebben op de locatie een succesvolle langdurige samenwerking gehad en de overname door Neste is een logische volgende stap voor de verdieping van de samenwerking en de verdere ontwikkeling van de activiteiten", zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste. 

Count Terminal Rotterdam slaat in het Rotterdamse havengebied duurzaam afval en op reststoffen gebaseerde grondstoffen op, raffineert en mengt deze met elkaar. Count Terminal Rotterdam zal de eerste terminal zijn die Neste bezit voor hernieuwbare grondstoffenaggregatie, waardoor Neste zijn grondstoffenlogistiek voor de toekomst verder kan ontwikkelen. De transactie zal ook de concurrentiepositie van Neste op de wereldwijde markt voor afval- en residugrondstoffen verbeteren.

Neste is al sinds 2011, het jaar waarin zijn raffinaderij voor hernieuwbare producten in gebruik werd genomen, actief in Nederland. De raffinaderij in Rotterdam is samen met de raffinaderij in Singapore de grootste en meest geavanceerde duurzame dieselraffinaderij ter wereld. De fabriek van Neste in Sluiskil is verantwoordelijk voor de opslag en voorbehandeling van hernieuwbare grondstoffen en Neste Demeter B.V. levert grondstoffen aan de duurzame dieselraffinaderij van het bedrijf. Vorig jaar opende Neste een nieuw kantoor in Hoofddorp dat dient als de wereldwijde hub voor de groeiende Renewable Aviation business. 

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications (act.)

Gelieve voor meer informatie contact op te nemen met: Mediaservice van Neste, tel. +358 50 458 5076 / media@neste.com (tijdens weekdagen van 8.30 tot 16.00 uur EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumentenbehoeften. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot in het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en restsromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. We zijn tevens een technologisch geavanceerde refiner van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met een zeer gewaardeerde expertise, onderzoek en duurzame activiteiten. In 2019 bedroeg de omzet van Neste 15,8 miljard euro. In 2020 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer: neste.com

First Dutch in het kort

First Dutch is een impact-investeerder die zich richt op het ontwikkelen en laten groeien van bedrijven die als doel hebben om de wereld slimmer en verantwoordelijker te maken. Het is onze ambitie om naast financieel rendement ook positieve, meetbare sociale en milieu-gerelateerde effecten te realiseren. First Dutch richt zich op klimaatverandering, de energietransitie en de gezondheidszorg. Op dit moment hebben we meer dan 35 bedrijven in onze portefeuille en werken er meer dan 2500 medewerkers. Samen met de bij ons aangesloten bedrijven hebben we een groot internationaal kantoornetwerk. Lees meer: firstdutch.com