22 Januari 2019

Neste verkozen tot derde meest duurzame bedrijf ter wereld op de Global 100 lijst

Published in Nieuws

Neste Corporation persbericht 22 januari 2019, 08.30 uur (EET).

Neste is als derde geplaatst op de Corporate Knights Global 100 list van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Dit is de tweede keer dat Neste in de top 3 staat. Het is tevens de dertiende achtereenvolgende keer dat Neste in deze lijst vertegenwoordigd is, dat is langer dan ieder ander energiebedrijf ter wereld.

“We zijn erg verheugd met onze plaats tussen de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld en zijn zeer dankbaar en vereerd dat we voor de tweede achtereenvolgende keer in de top 3 zijn geplaatst. Een toppositie als deze kan nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd, aangezien alle best presterende bedrijven ter wereld hun prestaties jaar na jaar willen verbeteren. Onze plaats op de ranglijst toont aan dat Neste wat betreft duurzaamheid op de juiste weg is en dat onze medewerkers zeer gepassioneerd zijn om een steentje bij te dragen aan het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen”, zegt Peter Vanacker, President & CEO van Neste.

Volgens Corporate Knights “blijft Neste de nummer één van alle energiebedrijven in de wereld vanwege haar toonaangevende ontplooiing aan schone inkomsten, top kwintiel aan grondstof productiviteit voor energie, koolstof, water, NOx en fijnstof in combinatie met een uitstekende innovatiecapaciteit en genderdiversiteit in de directie.”

Naast het beste energiebedrijf op de lijst, is Neste tegenwoordig met name bekend om haar continue transformatie van een traditioneel olieraffinaderij naar een wereldleider in duurzame producten. Neste helpt klanten op het gebied van transport en steden, luchtvaart en polymeren en chemicaliën om hun bedrijf duurzamer te maken en zal het voortouw blijven nemen op het gebied van hernieuwbare producten.

“Naast dat we onze eigen onderneming blijven transformeren, zijn we blij om de middelen te kunnen bieden aan andere op duurzaamheid gerichte bedrijven die hun afhankelijkheid van ruwe olie en klimaat emissies willen verminderen”, legt Vanacker uit.

Neste Corporation

Kaisa Lipponen

Directeur, Corporate Communications

Meer informatie:

Pekka Tuovinen, Senior Advisor, Sustainability, tel +358 50 458 45 16, pekka.tuovinen(at)neste.com

Een video over Neste’s transformatie reis

Een video over Neste’s doel: “Het achterlaten van een gezondere planeet voor onze kinderen”

Over Global 100

Global 100 bedrijven, aangekondigd in Davos tijdens het World Economic Forum, vertegenwoordigen de top 1.3% in de wereld op het gebied van duurzaamheidsprestaties. Om de rangorde te bepalen, werden 7.536 bedrijven geanalyseerd tegenover vergelijkbare branchegenoten aan de hand van maximaal 21 kwantitatieve prestatie-indicatoren om het impact profiel van elke sector weer te geven (zie hier de methodologie van 2018).

http://www.corporateknights.com/reports/global-100/

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl