5 Januari 2018

De stad Espoo introduceert Neste MY Renewable Diesel om een stap dichterbij klimaatneutraliteit te komen

Neste Corporation
Persbericht
5 januari 2018 om 10:00. (EET)

De stad Espoo introduceert Neste MY Renewable Diesel om een stap dichterbij klimaatneutraliteit te komen

De afdeling publieke werken van de gemeente Espoo heeft besloten om Neste MY Renewable Diesel(TM) in al zijn op diesel lopende machines te gebruiken. Neste MY Renewable Diesel wordt volledig uit afval- en reststoffen gewonnen. De transitie naar hernieuwbare diesel is onderdeel van de doelstelling van de stad Espoo om Espoo in 2030 volledig klimaatneutraal te maken. Het doel voor de stad Espoo is om stapsgewijs alle dieselmotoren over te laten schakelen op hernieuwbare diesel.

"Een van de hoekstenen van de strategie van de stad Espoo is om Espoo in de komende twaalf jaar klimaatneutraal te maken. Een belangrijke stap in deze richting is het gebruik van Neste MY Renewable Diesel, die in gebruik zal worden genomen voor onze op diesel lopende machines en andere mobiele uitrusting. Dit product stelt ons in staat om onze uitstoot aan broeikasgassen met tot 90% te reduceren. Dit is dezelfde hoeveelheid uitstoot die gereduceerd zou worden door het van de weg halen van 400 auto's. Dit aantal is duidelijk hoger dan het aantal auto's dat in gebruik is bij de afdeling publieke werk van de gemeente Espoo. Het verheugt ons dat we het nieuwe jaar met hernieuwbare diesel kunnen beginnen, waardoor we een veel kleinere CO2-voetafdruk kunnen bereiken,” aldus Harri Tanska, directeur Openbare Werken van de stad Espoo.

"We zijn verheugd dat we de stad Espoo kunnen helpen om aan zijn ambitieuze emissiedoelstellingen te voldoen. Het is geweldig om de lucht schoner te maken in de stedelijke gebieden van Espoo, zowel voor de gebruikers van machines en bedrijfsvoertuigen als voor iedereen in de stad. Zoals uit onderzoek van de technische universiteit van Tampere blijkt, kan de lokale uitstoot vrijwel direct met een grote fractie dalen na de overstap op Neste MY Renewable Diesel," aldus Sam Holmberg, Vice President verantwoordelijk voor Neste's Marketing en Services business-area in Finland.

Neste MY Renewable Diesel is nu verkrijgbaar bij het Neste servicestation in Muurala, Espoo

"Rond de jaarwisseling hebben de verkrijgbaarheid van Neste MY Renewable Diesel in Espoo uitgebreid met het Muurala servicestation. Dit betekent dat dit product van topkwaliteit nu bij twaalf tankstations verkrijgbaar is voor lichte voertuigen, en voor zware voertuigen bij twaalf Neste Truck-stations. We willen de verkopers van het Neste Espoo Muurala servicestation bedanken voor het pionieren met het toevoegen van Neste MY Renewable Diesel aan hun assortiment," vervolgt Holmberg.

"We zijn er trots op om een van de tankstations te worden die Neste MY Renewable Diesel verkopen. We zijn ook verheugd om op deze manier bij te dragen aan de inspanningen van de stad Espoo om de klimaatverandering te bestrijden", zegt Martti Lipponen van het Neste-tankstation in Muurala.

In Finland is Neste MY Renewable Diesel tevens opgenomen door de Stad Porvoo, en door bedrijven zoals Lassila & Tikanoja en DB Schenker. Andere gebruikers van Neste MY Renewable Diesel zijn de Finse luchthaven-exploitant Finavia, in zijn luchthavenbussen op Helsinki Airport, en de niet-gouvernementele hulporganisatie UFF in zijn logistieke keten. Als onderdeel van Europa's grootste gecoördineerde geavanceerde biobrandstoffen-project BioSata, voorziet Neste Helsinki City Construction Services, Stara, van topkwaliteit Neste MY Renewable Diesel die helemaal uit afval reststoffen gewonnen is, voor gebruik in de werkmachines en vrachtwagens van Stara.

Neste Corporation

Kaisa Lipponen
Director, Corporate Communications

Meer informatie: Sam Holmberg, Vice President, Marketing & Services, Finland, Neste, tel. +358 50 4584078

Lees meer:
Neste MY hernieuwbare diesel
Voordelen van Neste MY hernieuwbare diesel
De stad Espoo

Neste MY Renewable Diesel in het kort

Neste MY Renewable Diesel is geclassificeerd als waterstofbehandelde plantaardige olie (HVO) en deze moet niet worden verward met traditionele biodiesel (FAME). Neste MY Renewable Diesel is een product van topkwaliteit en het kan in elke mengverhouding of puur in alle dieselmotoren worden gebruikt. Lees meer over het verschil tussen hernieuwbare diesel en traditionele biodiesel.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) bouwt duurzame oplossingen voor de behoeften van transport, bedrijven en consumenten. Ons wereldwijde gamma producten en diensten stelt klanten in staat om hun ecologische voetafdruk te reduceren, door een combinatie van hoogkwalitatieve laag-uitstotende hernieuwbare producten en olieproducten met op maat gemaakte diensten. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en residu-oliën, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. Wij willen een betrouwbare partner zijn, van wie de expertise, onderzoek en duurzame praktijken wereldwijd gewaardeerd worden. In 2016 realiseerde Neste een netto verkoopcijfer van EUR 11,7 miljard, en wij staan in de Global 100 List van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer: neste.nl