19 Maart 2018

Neste levert de eerste partij van 100% hernieuwbare propaan aan de Europese markt

Neste Corporation
Press Release
19 maart 2018 om 9:00 uur (EET)

Neste levert de eerste partij van 100% hernieuwbare propaan aan de Europese markt

 

Neste heeft de eerste grootschalige productie-installatie voor hernieuwbare propaan ter wereld geopend in Rotterdam. De eerste lading hernieuwbare propaan is geleverd aan SHV Energy, die het product in heel Europa op de markt zal brengen en zal verkopen als BioLPG. De nieuwe productiefaciliteit van Neste heeft een capaciteit van 40.000 ton per jaar en met SHV Energy als exclusieve leverancier zal er 160.000 ton geleverd worden in de komende vier jaar.

 

BioLPG zal gebruikers van bestaande fossiele brandstoffen in staat stellen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder iets aan te passen aan de bestaande gastoepassingentechnologie. BioLPG kan worden gebruikt binnen de volledige reeks aan bestaande LPG-toepassingen, van transport tot commerciële verwarming en gasflessen voor consumenten.

 

"Het opstarten van de nieuwe productiefaciliteit betekent dat de klanten van SHV Energy in Europa dit nieuwe hernieuwbare product kunnen gebruiken en van de milieuvoordelen kunnen genieten in combinatie met het gebruiksgemak van reeds vertrouwde toepassingen", aldus mw. Kaisa Hietala, Vicevoorzitter van Renewable Products bij Neste.

 

"Voor ons is het ook een belangrijke stap bij de implementatie van onze groeistrategie voor hernieuwbare producten", zegt Hietala.

"SHV Energy is trots dat het deel uitmaakt van dit unieke project voor duurzame energie en feliciteert Neste met een fantastische technische prestatie. BioLPG is zeer koolstofarm en extreem schoon in het gebruik. Deze BioLPG kan de grootste bijdrage aan het milieu leveren wanneer het bestaande koolstofrijke vaste en vloeibare brandstoffen vervangt in woningen en bedrijven die zich buiten het gasnet bevinden. De missie van alle bedrijven van SHV Energy is ‘Advancing Energy Together’ en dit is precies wat BioLPG zal betekenen voor de duizenden klanten in de zeven Europese landen die binnenkort van de voordelen van dit nieuwe product kunnen gaan genieten", aldus Fulco van Lede, Algemeen directeur van SHV Energy.

 

De Rotterdamse raffinaderij van Neste produceert voornamelijk Neste MY Renewable Diesel. Een hoogwaardig product dat bestaat uit verschillende afval- en reststoffen en uit plantaardige oliën. De nieuwe unit gaat hernieuwbare propaan zuiveren en scheiden uit de gassen die vrijkomen bij het raffinageproces.

 

Neste Corporation

 

Kaisa Lipponen

Directeur Communicatie

 

Meer informatie: Kaisa Hietala, Vicevoorzitter Renewable Products, Neste, tel. +358 50 458 4128

 

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumenten. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: ​​neste.nl