12 December 2018

Neste versterkt wereldwijd haar leidende positie in hernieuwbare producten door een grote investering in Singapore

Persbericht Neste Corporation 12 december 2018 8:00 uur (EET)

 

Neste heeft definitief het besluit genomen om te investeren in de productiecapaciteit van hernieuwbare producten van het bedrijf in Singapore. De beslissing is gebaseerd op de wereldwijd groeiende vraag naar koolstofarme oplossingen voor vervoer en steden, luchtvaart, polymeren en chemicaliën.

Door de investering van ongeveer 1,4 miljard euro zal Neste’s totale productiecapaciteit van hernieuwbare producten in Singapore toenemen tot 1,3 miljoen ton per jaar. Hierdoor zal de totale productiecapaciteit van hernieuwbare producten in 2022 jaarlijks bijna 4,5 miljoen ton bedragen. Het bedrijf streeft ernaar om de nieuwe productielijn in de eerste helft van 2022 op te starten.

"Neste helpt klanten in de transportsector en steden, klanten in de luchtvaart, maar ook klanten in de polymeren- en chemicaliënsector om hun bedrijf duurzamer te maken. Daarnaast blijft Neste voorloper op het gebied van hernieuwbare producten. We zijn al een wereldleider op het gebied van hernieuwbare producten geproduceerd uit afval- en reststoffen. Deze investering is een belangrijke stap in de wereldwijde uitvoering van onze winstgevende groeistrategie," zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.

Dankzij de investering heeft Neste in het hele productiesysteem meer productoplossingen om uit te kiezen. Naast het produceren van hernieuwbare diesel, zijn alle hernieuwbare productraffinaderijen van Neste in staat om hernieuwbare vliegtuigbrandstof en grondstoffen te produceren voor verschillende polymeren- en chemicaliënmaterialen. De investering in Singapore zal ook zorgen voor extra logistieke capaciteiten en verbeterde grondstofvoorbehandeling voor het gebruik van steeds lagere kwaliteit afval en rest grondstoffen, ook voor de bestaande raddinaderij.

"De investering zal onze concurrentiepositie versterken, die gebaseerd is op de wereldwijde optimalisatie van onze productie en het gebruik van afval en rest grondstoffen. Met onze gepatenteerde NEXBTL-technologie kunnen hernieuwbare producten flexibel worden geraffineerd uit een grote verscheidenheid aan afval- en reststoffen van lagere kwaliteit, terwijl de eindproducten hun hoge kwaliteit behouden. We zullen gebruik maken van de ervaring die is opgedaan bij onze bestaande locaties in Singapore, Rotterdam en Porvoo in Finland. Dankzij onze voortdurende proces- en technologieontwikkeling zal de nieuwe productielijn wereldwijd de beste in zijn soort zijn," vervolgt Vanacker.

Neste heeft momenteel een productiecapaciteit van 2,7 miljoen ton hernieuwbare producten per jaar. Van dit totaal wordt meer dan één miljoen ton geproduceerd in Singapore. Hetzelfde getal wordt geproduceerd in Rotterdam en de rest in Porvoo in Finland. Voordat we de nieuwe productielijn in Singapore opstarten zullen we knelpunten in ons huidige productieproces oplossen waardoor de huidige capaciteit tegen 2020 verhoogd wordt tot 3 miljoen ton.

 

Uitnodiging achtergrondbriefing voor media en analisten

 

Neste organiseert op 12 december 2018 een achtergrondbriefing over de investering voor media en analisten. Deze zal gehouden worden in het Engels.

  • De briefing voor de media zal plaatsvinden op 12 december:
     
  • Om 10 uur (EET) op het hoofdkantoor van Neste in Espoo in Finland. De briefing kan ook online gevolgd worden via de webcast.
     
  • Een conference call voor beleggers en analisten vindt plaats op 12 december 2018 om 15:00 uur EET / 14:00 uur CET / 13:00 uur UTC / 8:00 uur EST. De inbelnummers zijn als volgt: Finland: +358 (0) 9 7479 0361, de rest van Europa: +44 (0) 330 336 9125, VS: +1 929 477 0402, met gebruik van toegangscode 9925189. De conference call kan worden gevolgd op de website van het bedrijf. De conference call is terug te beluisteren tot 19 december 2018 op +358 (0) 9 8171 0562 voor Finland, +44 (0) 20 7660 0134 voor Europa en +1 719 457 0820 voor de VS, met gebruik van toegangscode 9925189.

 

 

Neste Corporation

 

Kaisa Lipponen

Directeur, Corporate Communications and Brand MarketingVoor media vragen: Carola Oksanen, Assistent van Peter Vanacker, President en CEO van Neste Corporation, tel. +358 50 458 4484

Meer informatie: Neste’s Singapore webiste

Bijlagen:

Afbeeldingen van de raffinaderij in Singapore en illustratie van Neste's nieuwe faciliteit in Singapore

 

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl

 

Neste's hernieuwbare producten

De hernieuwbare producten van Neste, Neste MY Renewable Diesel™ en Neste MY Renewable Jet Fuel™, zijn onderdeel van de oplossing om emissies te verminderen in de transport en luchtvaart. Onze hernieuwbare oplossingen kunnen ook fossiele grondstoffen bij verschillende toepassingen voor de chemische industrie vervangen, zoals gebeurt bij de productie van hernieuwbare oplosmiddelen en bio-based plastics. Met onze eigen NEXBTL-technologie kunnen we hernieuwbare producten van topkwaliteit maken uit vrijwel alle afval- en restvetten en plantaardige oliën. Neste's hernieuwbare producten zijn volledig compatible met de bestaande productie, logistieke infrastructuur en motortechnologie. Daarnaast zijn de hernieuwbare producten een "drop-in" alternatief voor conventionele fossiele brandstoffen en grondstoffen.