Op weg naar een schonere toekomst

Neste MY presteert zoveel schoner en zoveel beter! De zuivere renewable diesel geeft voorsprong op álle fronten.

Meer voordelen, geen restricties

Neste MY Renewable Diesel is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot 90% minder CO2e-uitstoot geeft. Dat is winst voor het milieu. Onze duurzame diesel geeft een schonere verbranding en meer vermogen. Ze biedt ook nog eens lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere hernieuwbare alternatieven. Neste MY kan puur worden gebruikt of gemengd met gewone diesel. Geen enkele technische aanpassing van de motor is nodig. 

Hernieuwbaar en duurzaam

Tot 90% minder CO2e-uitstoot

Neste MY Renewable Diesel is hernieuwbaar en duurzaam. Ze is gemaakt van afvalvetten, restvetten en plantaardige oliën, die zijn geclassificeerd als met waterstof behandelde plantaardige olie: HVO. Deze hernieuwbare grondstoffen geven géén nieuwe koolstofdioxide in de atmosfeer vrij. Neste MY is zó duurzaam, dat ze de CO2e-uitstoot tot 90% vermindert. 

 

Kleinere ecologische voetafdruk

Neste MY Renewable Diesel verlaagt de CO2e-uitstoot tot 90%. Deze reductie begint al bij de productie. De hernieuwbare grondstoffen geven immers geen nieuwe koolstofdioxide vrij. Ook vermindert ze de emissie van fijne deeltjes, stikstofoxiden, koolwaterstoffen, koolmonoxide en PAK’s. De flinke vermindering van broeikas- en uitlaatgassen betekent een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk bij elke kilometer die u rijdt.

Kleinere ecologische voetafdruk
Makkelijk in gebruik

Makkelijk in gebruik

Neste MY Renewable Diesel (HVO100) is direct te mengen met de fossiele diesel waarop u al rijdt. De chemische samenstelling van de duurzame diesel komt namelijk overeen met die van gewone fossiele diesel. Neste MY is daarom direct geschikt voor elke dieselmotor, van elk voertuig. Zonder enige investering in nieuw materieel is uw wagenpark fossielvrij. In een handomdraai!

Voordelen voor wagenparken

Neste MY Renewable Diesel is zonder enige technische aanpassing te gebruiken in elke dieselmotor van elk wagenpark, groot of klein. Het is tanken en rijden, puur of gemengd met gewone diesel. Neste MY geeft een zuivere, schone verbranding, wat kan leiden tot minder onderhoudskosten.