Hernieuwbare oplossingen
23.11.2022
 2 min read

Hernieuwbare brandstof kan de circulaire economie draaiende houden

We bewegen van een lineaire- naar een circulaire economie. Daarin recyclen we grondstoffen. Organisaties staan massaal voor de vraag: ‘Wat kunnen wij nu doen, om zo snel mogelijk circulair te zijn?’ Bij Neste zijn we dan ook volop bezig. Willen we als industrie toekomstbestendig zijn, dan is circulair zijn geen optie – het is een must.
 
De wereld moet veranderen. Kijk naar de huidige CO2-uitstoot. Het is duidelijk: er moet iets gebeuren. Welke oplossingen zijn al beschikbaar en hoe we die kunnen gebruiken? Bij Neste streven we ernaar om duurzaam te werken en producten aan te bieden die de wereld helpen. Maar we kunnen altijd een stap verder gaan. Neem bijvoorbeeld onze hernieuwbare diesel, die is al bijzonder duurzaam op zichzelf, maar kan in samenwerking met andere bedrijven nog duurzamer gebruikt worden.
 
Zo werken we samen met McDonalds Nederland en HAVI. McDonalds levert al het gebruikte frituurvet van hun 252 Nederlandse filialen aan ons. Het gebruikte frituurvet dienst als een grondstof in onze hernieuwbare diesel. Dit wordt allemaal geproduceerd in onze Rotterdamse raffinaderij. De diesel die wij maken voorziet de trucks van HAVI met brandstof. Vervolgens gebruikt HAVI die diesel om onder andere goederen te leveren aan McDonalds. Een circulaire economie.
 
De circulaire economie is uiteraard niet mogelijk zonder samenwerking. Het aanpakken van grote problemen zoals de klimaatcrisis en de wereldwijde plastic vervuiling vergt innovatie, betrokkenheid en vooral samenwerking. Circulariteit is niet alleen iets wat we moeten omarmen, maar ook als een zakelijke kans moeten zien die we het best met partners kunnen aangrijpen. Duurzaamheid en circulariteit hebben ongelooflijk veel waarde. We moeten allemaal duurzaam te werk gaan omdat het echt de enige manier is om op lange termijn succesvol te ondernemen.
 
Duurzame bedrijven zijn vaak het meest succesvol en veerkrachtig, want zij geloven in de kracht van samenwerking. Wij zien in hoe essentieel duurzaamheid is. Dat is hoe we wereldwijd marktleider op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen zijn geworden. Alles wat we doen moet helpen met het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen. Dit is de beste aanpak, niet alleen voor Neste zelf, maar ook voor de mensen, de maatschappij, de economie en niet te vergeten: voor de hele planeet.