12 Januari 2021

Neste en Avfuel gaan een strategisch partnerschap aan voor duurzame vliegtuigbrandstof

Published in Nieuws under Luchtvaart

Neste and Avfuel

Neste Corporation, Persbericht, 12 januari 2021 om 4:10 uur (EET).
 
Neste en Avfuel Corporation kondigen een strategisch partnerschap aan om een efficiënte en continue levering van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) in de Verenigde Staten te creëren. Neste zal Avfuel voorzien van SAF om zo te voldoen aan de groeiende vraag van Avfuel’s klanten, waaronder Fixed-base operators (FBO’s), luchthavens, luchtvaartafdelingen, Original equipment manufacturers (OEM’s) en commerciële exploitanten. Avfuel wordt een SAF- distributeur van Neste en verkoopt het product onder de merknaam Neste MY Sustainable Aviation FuelTM.
 
Dankzij het strategische partnerschap is Avfuel een van de eerste Amerikaanse bedrijven die in staat is om haar klanten op continue basis van SAF te voorzien. Monterey Jet Center (KMRY) – een Avfuel-FBO in Monterey, Californië (VS) – is de eerste klant die een constante aanvoer van SAF ontvangt. De eerste levering is gepland voor het eerste kwartaal van 2021. Neste en Avfuel werken samen met Monterey Jet Center om ervoor te zorgen dat de toeleveringsketen, van productie tot en met facturering, soepel functioneert voordat het programma wordt uitgerold naar een groter klantenbestand.
 
“Dit strategische partnerschap is een belangrijke ontwikkeling voor het duurzaamheidsinitiatief van de industrie en een natuurlijke volgende stap als reactie op de groeiende vraag naar SAF van de luchtvaart. Het combineert Neste’s toonaangevende SAF-productie- en marketingexpertise met Avfuel’s vooraanstaande distributielogistiek en merkbekendheid voor ons wereldwijde netwerk van FBO’s en brandstofklanten. Samen kunnen we de duurzaamheidsdoelen van de luchtvaart ondersteunen en de beschikbaarheid op commerciële schaal verbeteren, waardoor we een enorm gat in de toeleveringsketen van de industrie kunnen opvullen. Avfuel is trots om samen te werken met het team van Neste, dat een diepe betrokkenheid toont bij de luchtvaart en duurzaamheidsinspanningen voor een betere, schonere wereld”, aldus Craig Sincock, President en CEO van Avfuel.
 
“Deze samenwerking gaat om zoveel meer dan alleen het creëren van een toeleveringsketen. We bieden passagiers een zinvolle manier om hun ecologische voetafdruk te verkleinen bij het reizen met een vliegtuig, zakelijk of privé”, aldus Chris Cooper, Vice President Renewable Aviation Noord-Amerika bij Neste. “Dankzij geweldige partners zoals Avfuel kunnen reizigers die het welzijn van onze planeet belangrijk vinden ervoor kiezen om aan boord te gaan van een vliegtuig dat op SAF vliegt.”
 
Neste loopt al bijna tien jaar voorop in de productie van duurzame vliegtuigbrandstof en het bedrijf verwacht tegen 2023 over de capaciteit te beschikken om jaarlijks zo’n 1,5 miljoen ton  SAF te produceren. De SAF van Neste is gemaakt van duurzaam gewonnen, hernieuwbare afval- en restgrondstoffen. Het is een drop-in brandstof die een directe oplossing biedt om de uitstoot van broeikasgassen door vliegtuigen onmiddellijk te verminderen zonder dat er nieuwe investeringen en aanpassingen aan het vliegtuig of de brandstof-distributieprocedures nodig zijn. 
 
Voorafgaand aan het gebruik wordt Neste MY Sustainable Aviation Fuel gemengd met fossiele vliegtuigbrandstof en vervolgens gecertificeerd om te voldoen aan de ASTM-specificaties voor jetfuel. In pure vorm, en gedurende de levenscyclus, kan het gebruik van Neste’s SAF de uitstoot van broeikasgassen tot wel 80% verminderen in vergelijking met het gebruik van fossiele vliegtuigbrandstof*. 
 
*) De gebruikte methode voor het berekenen van de uitstoot tijdens de levenscyclus en de emissiereductie voldoet aan de EU-richtlijn voor hernieuwbare energie (2009/28/EG).
 
Neste Corporation
 
Susanna Sieppi
Vice President, Communications
 
Voor meer informatie: 
 
Neste:
 
Chris Cooper, Vice President Renewable Aviation, Noord-Amerika bij Neste. Neem contact op met Neste’s mediadienst, tel.: +358 50 458 5076, e-mail: media@neste.com, werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur (EET).
 
Avfuel Corporation: 
 
Marci Ammerman, Vice President Marketing, tel.: 734-663-6466, e-mail: mammerman@avfuel.com, www.avfuel.com, Facebook.com/avfuel, Twitter: @Avfuel
 
Als u meer wilt weten over duurzame vliegtuigbrandstof, ga dan naar avfuel.com/Fuel/Alternative-Fuels of neem contact op met Keith Sawyer, manager alternatieve brandstoffen, via ksawyer@avfuel.com.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afvalstoffen, reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen vanaf 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Als technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten, met de intentie om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren, introduceren we ook hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2019 bedroeg de omzet van Neste 15,8 miljard euro, waarbij 82% van de vergelijkbare bedrijfswinst afkomstig was van hernieuwbare producten. Lees meer: neste.nl

About Avfuel Corporation
 
Avfuel provides fuel and services to the global aviation industry and is the leading independent supplier in the United States. Established as a supply and logistics company more than 45 years ago, Avfuel is core competent in every aspect that surrounds the delivery of fuel—from refinery to wingtip. Avfuel combines global access with personalized service throughout a fueling network of more than 3,000 locations worldwide and 650+ Avfuel-branded FBOs.Our 100% dedication to aviation demonstrates our passion and commitment to a global community that prospers on the movement of goods and services around the world.