4 Mei 2020

Neste's overname van het in de VS gevestigde bedrijf Mahoney Environmental afgerond

Published in Nieuws under Circulaire economie


Neste Corporation, Persbericht, 4 mei 2020 om 9 (EET)

In maart 2020 heeft Neste aangekondigd Mahoney Environmental (Mahoney), een toonaangevend inzamelings- en recyclingbedrijf van afgewerkte bak- en braadolie in de Verenigde Staten, en daaraan gelieerde entiteiten over te willen nemen. De overname is goedgekeurd door de regelgevende instanties en de deal is afgerond.

“De afronding van deze transactie is een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van Neste's groeistrategie op het gebied van duurzame energie en in het versterken van ons wereldwijde platform voor duurzame grondstoffen. Deze deal bouwt voort op de overname in 2018 van de Nederlandse handelaar in dierlijk vet, IH Demeter. Ik wil de medewerkers van Mahoney graag welkom heten en samen met hen een gezonde planeet voor onze kinderen creëren”, aldus Neste’s President en CEO Peter Vanacker.

Neste’s strategie op het gebied van grondstoffen is gericht op de groei van afval en residuen en de ontwikkeling van nieuwe grondstofbronnen. Het bedrijf streeft naar een aandeel van 100% afval en residuen in 2025. Mahoney Environmental is een belangrijke partner voor Neste om dit doel te bereiken, omdat het toegang heeft tot een aanzienlijke kwantiteit bak- en braadolie met ruimte om te groeien in heel Noord-Amerika.

Het unieke, geïntegreerde bedrijfsmodel van Mahoney onderscheidt zich van de concurrentie. Naast het inzamelen en recyclen van gebruikte bak- en braadolie zorgt Mahoney ook voor de installatie en het ontwerp van bakolie-apparatuur, de levering van verse olie en de reiniging van vetafscheiders en vetputten.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications (act.)

Meer informatie: Mediacontacten Neste, telefoon +358 50 458 5076, e-mail media(at)neste.com, werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur (EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2019 bedroeg de omzet van Neste 15,8 miljard euro. In 2020 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl