25 Maart 2020

Neste houdt de gevolgen van het Coronavirus nauwlettend in de gaten

Published in Nieuws under Mensen

Als internationaal bedrijf houdt Neste de gevolgen van het Coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten. Wij handelen volgens onze waarden en geven om de veiligheid en het welzijn van elkaar en van de mensen om ons heen. Veiligheid staat centraal bij alles wat we doen.

Velen van ons hebben te maken met veranderingen in onze werk-, school- en leefomgeving en maken zich ook zorgen over de gevolgen van COVID-19. In deze uitzonderlijke tijden zetten wij ons meer dan ooit in om zowel onze klanten, leveranciers en andere externe stakeholders, als onze medewerkers te ondersteunen.

Het bedienen van en zorg dragen voor onze klanten

We zorgen ervoor dat onze klanten de diensten en producten kunnen krijgen die ze nodig hebben. Vooralsnog heeft COVID-19 geen gevolgen voor de productie en levering van onze producten of diensten. Raffinaderijen, havens en terminals functioneren normaal.

Vanwege de snel ontwikkelende situatie hebben we echter voorzorgsmaatregelen getroffen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. De belangrijkste aspecten van deze voorzorgsmaatregelen bestaan uit het definiëren van de risicoscenario’s en de bijbehorende risicobeperkende maatregelen, resourcesplanning en continuïteitsplanning met de belangrijkste leveranciers. Deskundige teams houden de richtlijnen van de autoriteiten nauwlettend in de gaten en we vergelijken onze procedures regelmatig met die van andere bedrijven.

Het zorg dragen voor onze medewerkers en partners

We hebben onze richtlijnen aangepast om de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, leveranciers en andere partners in deze uitzonderlijke situatie te waarborgen. De voorlopig richtlijnen gelden voor alle mensen die voor Neste werken of bij ons op bezoek zijn. Enkele voorbeelden van deze richtlijnen:

  • We besteden extra aandacht aan de gezondheidsinstructies van internationale autoriteiten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO.
  • Als we ziek zijn en griepverschijnselen hebben, blijven we thuis.
  • We werken waar mogelijk op afstand. Alle vergaderingen moeten in de eerste instantie online plaatsvinden.
  • We ondernemen geen internationale reizen. Daarnaast nemen we alle binnenlandse reizen zorgvuldig in overweging.
  • Ook in onze vrije tijd handelen we volgens deze richtlijnen.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en geven een update bij eventuele wijzigingen.

We handelen volgens onze waarden: We care. We have courage. We cooperate.